Reklam
Tarih : 2026-06-18 16:55:21

ABB’ye “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü” verildi

ABB), gençlerin karar alma süreçlerine katılımını destekleyen çalışmaları nedeniyle “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü”ne layık görüldü.

Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen zirvede, farklı şehirlerden belediye temsilcileri, gençlik meclisleri, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlar bir araya gelerek gençlerin yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine katılımı, gençlik politikalarının geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerini değerlendirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle, Avrupa Birliği İnsan Hakları ve Demokrasi Tematik Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte gençlik odaklı yerel yönetim uygulamaları da ele alındı.

Zirvede, gençlerin kent yaşamına aktif katılımını teşvik eden çalışmaları dolayısıyla ABB’ye “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Ödülü” verildi. Ödülü, Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, zirveye gönderdiği mesajda gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda daha etkin rol alabilmeleri için yerel yönetimlerin önemli sorumluluklar üstlendiğini belirtti. Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimden istihdama, kültür-sanattan spora kadar pek çok alanda fırsatlara erişimini artırmak ve kent yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yavaş, zirvenin genç dostu şehirlerin yaygınlaşmasına, iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasına ve ortak aklın güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını da kaydetti.

Ödülü teslim alan Yorgancılar ise günümüzde toplumsal değişimin hızlı yaşandığına dikkat çekerek, gençlerin katılımını güçlendirecek politikaların geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yorgancılar, “Değişimin ve dönüşümün çok hızlı yaşandığı bir çağ yaşıyoruz. Gençlerin katılımını ve varoluşlarını daha anlamlı kılmak adına bu hızlı toplumsal değişime ayak uydurmalı, bir adım gerisini değil birkaç adım ötesini planlamalıyız.” dedi.

Gençlere yönelik program, faaliyet ve politikaların günün koşullarına göre yenilenmesi gerektiğini belirten Yorgancılar, dinamik ve aktif politikalar üretmenin zorunlu olduğunu ifade etti.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.