Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-29 18:23:00

Bakan Albayrak: Türkiye, güçlü bir toparlanma gösteriyor

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin, güçlü bir toparlanma gösterdiğine işaret etti.

Albayrak, yazılı açıklamasında, 2020 yılının ilk çeyreğinde 0,6 artış, yıllık bazda ise 4,5 büyüme kaydedildiğini anımsattı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği, G-20 ve OECD ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülke olduğunu anlatan Albayrak, şunları aktardı:

''Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye güçlü toparlanma gösterdi. Küresel ticarete ve tüm dünya ekonomisine darbe vuran salgın, mart ayının ikinci yarısından itibaren ülkemizde de etkisini göstermeye başlamıştır. AK Parti hükümetleri döneminde, sağlık altyapısına yapılan güçlü yatırımlar ve ekonomimizde devam eden yapısal dönüşüm sayesinde, ülkemiz küresel salgın dönemine hazırlıklı girmiş ve bu süreci çok başarılı yönetmiştir. Öncü göstergeler, en kötünün geride kaldığına ve ekonomide toparlanmanın başladığına işaret etmektedir.''

Bakan Albayrak, salgın sürecinde firmalara ve vatandaşlara yapılan desteklerin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Alınan ekonomik tedbir ve destekler faizler hariç 260 milyar TL'ye ulaştı. Ekonomik büyüklük çarpan etkisiyle 600 milyar TL’ye vardı. 2020, pozitif büyümeyle seyredecek ve üretimle ihracat odaklı büyüme modeli mali politikalarla desteklenecek. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte tüketici ve yatırımcı güvenindeki toparlanma, yurtiçi finansal piyasalardaki istikrar, güçlü üretim kapasitemiz ve bu zor günlerden sonra hızlı toparlanma refleksine sahip ekonomimizle, potansiyelimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Ekonomik aktivitenin yılın son çeyreğinde potansiyel seviyesine döneceğini ve 2020’yi pozitif büyüme performansı ile tamamlayacağımızı tahmin ediyorum. Üretim ve ihracat odaklı yeni büyüme modelimizle reel sektörümüzü ve sanayicimizi öncelemeyi sürdürecek, yenilikçi-yüksek katma değerli üretimi ve istihdamı artıracağız. Böylelikle, para ve maliye politikalarının eşgüdümü ile sürdürülebilir cari denge, potansiyel büyüme ve düşük enflasyon hedeflerimize inşallah eş zamanlı ulaşacağız.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.