Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-23 03:29:00

ABD Başkanı Trump: Mobil hastanelerin gönderilmesini emrettim.

Minesota 23.02.2020 (Hibya ) Pazartesi sabahı Beyaz Saray’da yapılan bir basın açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump, Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’na (FEMA) ABD’de vakaların en fazla görüldüğü Washington, Kaliforniya ve New York için mobil hastaneler gönderilmesini emrettiğini belirtti.

 ABD’nin 32,000 vakasının 15,168’i sadece New York’ta tespit edildi. CNN’in haberine göre New York valisi Andrew Cuomo, New York Eyaleti’nin %40 ile %80’i Koronavirüs’e (KOVİD-19) yakalanabiliceğini söyledi. ABD John Hopkins ve CNN’in verilerine göre Pazartesi sabahı itibariyle vaka sayısı 32,000, ölü sayısı 400.
ABD Başkanı Trump Beyaz Saray’da yapılan toplantı da en fazla vakaların görüldüğü Washington, Kaliforniya ve New York’a  solunum cihazları ve maske, dezenfektan jel gibi yardımlar yapacaklarını da ekledi. Trump eyaletlerin aldığı önlemler hakkında ise “Biz eyaletler için bir tür yardım gibiyiz” ifadelerinde bulundu.

ABD’de olağan üstü hal ilan edilmemesine rağmen Ulusal Muhafız 3 eyalette göreve çağırılıyor. ABD hükümeti yüksek sayıda maske, dezenfektan stoklayan firmalar ve şahıslara da malzemelerini original fiyatlarında satışa sunma veya geri teslim etmeleri gerektiğini belirtti. 
ABD’de bir dikkat çeken olay ise Hy-Vee süpermarket zincirinin gönüllü araması oldu. Virüsün hızla ABD’de yayılmasından sonra panik ile alışveriş yapılmasından dolayı mevcut kadroların rafları doldurmakta geride kaldığını söyleyen firma gönüllü aradığını belirtti.

Uğur Solim

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.