Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 08:22:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 126.045’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 3.397’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 63.151.

 Sağlık Bakanı Koca: İyileşen hasta sayımız mevcut coronavirüs hasta sayımızı geçti .

 ABD Başkanı Trump, coronavirüs aşısı üzerinde sıkı bir çalışma yapıldığını ve 2020 sonuna kadar hazır olacağını belirtti.

 Trump: Virüsün çıkış noktasının Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü olduğuna ilişkin ikna edici düzeyde delil gördüm. Çin ya virüsü durdurmayı beceremedi ya da virüsün yayılmasına izin verdi.

 Trump Remdesivir adlı antiviral ilacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden acil durumlarda coronavirüsü hastalarında kullanılmak üzere onay aldığını açıkladı.

 31 ile yönelik giriş - çıkış kısıtlamasının, bugün kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere, bu gece 00:00'a kadar uzatıldığı bildirildi.

 ECB: Euro Bölgesi'nde büyüme 2022'ye kadar 2019 seviyesinin altında kalabilir.

 TCMB Başkan Yardımcısı Şener (BKM kararı hakkında): Bu karar, ödeme sistemleri ve finansal teknolojilere uyumu güçlendirmek ve bu dönüşümü yönlendirmek amaçlıdır .

 Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, coronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık alanındaki olağanüstü hal süresinin 24 Temmuz’a kadar uzatılmasına karar verildiğini duyurdu .

 Trump'ın coronavirüs salgınından Çin'i sorumlu tutmaya devam etmesi ve Çin'e tarife uygulanabileceği söylemi, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü

 Coronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 3,5 milyonu geçti.

Ne Olacak?

 İçeride Nisan ayı TÜFE ve Nisan Ayı İmalat PMI açıklanacak. Almanya ve Euro Bölgesi’nde de İmalat PMI verisi takip edilecek.

 Japonya ve Çin’de borsalar tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda coronavirüs, sokağa çıkma yasağı ve yapılacak sınavların tarihleri görüşülecek.

 Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Çarşamba günü uluslararası yatırımcılarla saat 16:00’da telekonferans düzenleyecek.

 Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.