Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-02 19:00:00

Günün Avrupa Gazete Başlıkları

Dış Haberler, 2 Haziran (HİBYA) – İngiliz The Guardian gazetesi ''Hükümetim 'Anlamsız' 14 Günlük Karantina Kuralları'' başlığıyla birinci sayfa manşetinde İngiltere'ye 8 Hazirandan itibaren girecek olanlara uygulanacak karantina kurallarının halk sağlığı üzerinde olumlu etkisinin sınırlı, seyahat ve havacılık sektörü üzerinde ise ciddi hasar vereceği konusundaki eleştiriler aktarılmış. Gazetenin alt manşetten verdiği haberinde ise fiziksel mesafe kuralının iki metreden bir metreye indirilmesinin enfeksiyon bulaşma riskini arttıracağı konusunda uzmanların görüşüne yer verilmiş.

İngiliz The Times gazetesi de ''İlkokul Öğrencilerinin Okullara Güvenli Dönüşü 'mümkün Olmayacak'' başlığıyla, hükümetin gelecek ay başında okulların tam kapasite açma arzusuna karşın öğretmenler sendikasının bunu olanaklı görmediği haberleştirilmiş.

The Financial Times gazetesi birinci sayfasına, Trump'ın paylaşımları konusunda takındığı duruş nedeniyle facebook kurucusu Zuckerberg'e üst yöneticilerin eleştirisini '' Facebook Çalışanları Zuckerberg'nin Trump'a Tavrına İsyan Ediyor'' manşetiyle taşımış.

Fransız Le Monde gazetesi ABD'de siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesnden sonra ülkede gelişen protestoları ve sonuçlarını ''Amerika Birleşik Devletleri: Polis Şiddetine Karşı Öfke Dalgası'' başlığıyla manşetine taşımış.

İtalyan La Repubblica gazetesi bugün hükümetin istifasını ve kararntinanın kaldırılmasını isteyen başta Portakal Yelekleiler olmak üzere sağ grupların 2 Haziran 'Cumhuriyet Günü' nde Roma ve Milano'daki protesto gösterilerini ''Mattarella Birlik Çağrısı Yapıyor, Ama Sağ Meydanlara Çıkıyor'' manşetiyle duyurmuş.

Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi de yine ABD' deki ptotestoları ''ABD'de 70'ten Fazla Kentte İsyan'' başlığıyla vermiş.

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi birinci sayfa manşetini ABD'deki protesto haberlerinin yanısıra Türkiye Büyükelçisi'nin, Resmi Gazete'de Akdeniz'deki petrol arama ruhsatları ile ilgili kararnamesinin yayınlanmasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını duyurmuş


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.