Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-20 10:20:00

Tiyatro hayatımda her zaman olacak

Tek kişilik gösterisi ‘‘Söyleyeceklerim Var’’ ile gündelik hayat, para, sağlık, evlilik gibi birçok konuya dair gözlemlerini seyirciye aktaran başarılı oyuncu Serdar Sezgin Güvenç İletişim ve Marka Danışmanı Burçak Ilıman’ın Instagram üzerinden gerçekleştirdiği ‘Home Office’ programına konuk oldu. Tiyatronun, hayatında her zaman başka bir yere sahip olacağını belirten ünlü oyuncu, karantina sürecinde Youtube üzerine yoğunlaştığını da belirtti.

İlk başrol oyunculuğunu ‘‘Seni Gidi Seni’’ filmi ile deneyimlediğini belirten başarılı oyuncu Serdar Sezgin Güvenç, BKM Mutfak’ta oynadığı tek kişilik gösterisi ‘’Söyleyeceklerim Var’’ ile seyirci tarafından büyük ilgi görüyor. Aslında spor akademisinden mezun olduktan sonra tiyatroya merak saldığını dile getiren oyuncu ‘‘Mahşer-i Cümbüş ekibindeyken, BKM Mutfak ile ilişkilerim vardı. Bazı projeler için görüşüyorduk. Bir gün BKM’ye bir oyun izlemeye gittim. Yanımdaki arkadaşıma dedim ki ‘‘Sahne ne zaman boş?’’ ve iki hafta sonra boş olduğunu öğrenince o an ‘‘tamam iki hafta sonra ben oynayacağım’’ dedim. Çok hızlı bir karar oldu ama iyiki yapmışım’’ dedi.

‘‘Yaşadığım tecrübeleri ve gözlemleri seyirciyle buluşturmayı seviyorum’’

Yaşadıklarını kağıda döktükten sonra seyirciyle buluşturduğunu dile getiren Güvenç ‘‘ Çevremde gözlemlediğim şeyleri kağıda döküyordum. Okuduğumda ise yazdıklarımın çok komik şeyler olduğunu farkettim. Ardından yakın bir arkadaşıma gönderdiğimde o da aynı tepkiyi verdi. Beni ikna eden kişi de oydu aslında. Hikayeleri yazıyorsun, okuyorsun, oynuyorsun. Bu seyirci tarafından çok seviliyor. Söyleyeceklerim Var’ da da anlattıklarım gerçek yaşadıklarımdan ve tecrübelerimden oluşuyor. İlgi çok güzel’’ diye ifade etti.

‘‘Tiyatro para kazanmak için yapılmaz’’

Tiyatronun para kazanmak için yapılmadığını belirten oyuncu ‘‘Ülkemizde çok değerli tiyatrocularımız var. Ama kazandıkları para yaptıkları işlerle mukayese edilemez. Burada asıl şey insanın sevdiği şeyi yapıyor olması. Tabii ki hayatta kalabilmek için para kazanmak önemli. Tiyatro da böyle bir şey yok. İnsan sevdiği işi yapmaya odaklanıyor. Büyük paralar kazanmak güç. Çoğu tiyatrocu, tv prgramlarını kabul ediyor, kimisi etmiyor. Aslında bu birazda sosyal çevreye bağlı. Ailen, arkadaşların seni daha çok ekranda görmek istiyor’’ açıklamalarında bulundu.

İletişim ve Marka Danışmanı Burçak Ilıman’ın ‘’Karantina Günlerin nasıl geçiyor?’’ sorusuna yanıt veren oyuncu ‘‘Karantina döneminde insan üretmeye odaklandı. Youtube için videolar çekmek istiyordum. Bu süreç, youtube için çalışmalara başlamama vesile oldu. Oturup bişeyler yazmaya başladım. Kendimi yemek yapma konusunda da geliştirdim. Bence herkes bu süre zarfında bilmediği özellilerini keşfetti’’ dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.