Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-21 11:11:00

Fx Bülteni

USD/TRY: Haftaya zayıf risk iştahıyla başlayan küresel piyasalarda bu sabah da zayıflık devam ediyor. Geçen hafta koronavirüs eğrisinin yataylaşmasıyla önlemlerin gevşetileceğine yönelik beklentiler piyasaları desteklemişti. Bu hafta ise salgının ekonomiler üzerinde yaratabileceği olası tahribatın öne çıkmasının fiyatlamalarda baskın olduğu söylenebilir ki petrol fiyatlarındaki sert düşüş dikkatleri bu yöne çevirmiş gözüküyor. Dolar endeksinin (DXY) de tekrar 100 seviyesinin üzerine çıktığını izliyoruz. Dolar’ın tekrar toparlandığı mevcut risk ortamında da Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri de baskı altında kalırlarken, Dolar / TL’de de kısmi baskı gözlemliyoruz. Gününün geri kalanında da zayıf risk iştahının devam etmesini beklerken, TL, GOÜ para birimleriyle birlikte baskı altında kalmaya devam edebilir ve kur 6,9250 yakın desteğinin üzerinde kalarak psikolojik 7,0 seviyesine doğru hareketlenebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 6,9250 desteğinin altında 6,87 – 6,88 tepki gelebilecek destek bölgesi olarak izlenebilir.

EUR/USD: Zayıf risk iştahıyla beraber Dolar endeksinin (DXY) tekrar 100 seviyesinin üzerine çıktığını gözlemliyoruz. Petrol fiyatlarındaki sert hareketlerle birlikte oynaklıkta kısmi artış gözlemlerken, bu sabahki zayıf risk iştahıyla beraber Dolar da dirençli durabilir. Bu kapsamda da, paritenin 1,0875 direncinin altında kalarak 1,0785 desteğine kadar düşüş gösterebileceğini düşünüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında ise ana destek ve ana direnç sırasıyla 1,0745 ve 1,0940 seviyelerinde. Veri tarafında bugün Almanya'da TSİ 12'de nisan ayına ilişkin ZEW cari durum ve beklentiler endeksleri izlenecek. ABD tarafında ise, TSİ 17'de mart ayına ilişkin mevcut konut satışları verisi açıklanacak.

XAU/USD: Dün toparlanma görüntüsü çizen değerli maden bu sabah yatay bir görüntü sergiliyor. Bu sabah Dolar’daki toparlanmaya karşın zayıf risk iştahı değerli madenin 1.680 seviyesin üzerinde tutunmasını sağlayabilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.710 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Söz konusu seviyelerin dışında ise ana destek ve ana direnç sırasıyla 1.659 ve 1.745 seviyelerinde.


Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.