Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-26 19:00:00

ABD' li Profesör Robert Reich: covid-19 salgını yeni sınıflar yarattı

Dış Haberler, 26 Nisan (HİBYA) – ABD California Üniversitesi'nde kamu politikası profesörü ve eski ABD Çalışma Bakanı Robert Reich, “Covid-19 salgını yeni bir sınıf bölünmesine ve eşitsizliklerine ışık tutuyor” dedi.

ABD' li profesör Robert Reich ' a göre covid-19 salgınıyla birlikte dört yeni sınıf ortaya çıktı. Reich' a göre bunlar evden çalışanlar, zorunlular, maaşssızlar ve unutulanlar olarak ayrılıyor;

Evden çalışanlar: Bunlar dizüstü bilgisayarlarına uzun saatler ayırıp, video kanferanslara katılıp, eloktronik belgeleri tarayıp krizden önceki aynı maaşı alan ve toplam istihdamın yüzde 35' ini oluşturan profesyonel, yönetsel ve teknik çalışanlar.

Zorunlular: İstihdamın yüzde otuzunu oluşturan hemşireler, evde bakım ve çocuk bakımı çalışanları, tarım işçileri, gıda işlemcileri, kamyon şoförleri, depo ve transit işçileri, eczane çalışanları, sağlık çalışanları, polis memurları, itfaiyeciler ve ordu mensupları.

Maaşsızlar: Bunlar, oranları yakında büyk buhranda olduğu gibi yüzde 25' e kadar ulaşabilecek, işsizlerden daha büyük bir gruptur. İçinde ücretsiz izne çıkarılanları, izin maaşlarını tüketmiş olanları kapsar. Pew Araştırma Merkezi' ne göre toplumun yüzde 43' ü ya kendisinin yada aile içinden birisinin işini ve maaşını kaybettiği belirtiyor.

Unutulanlar: Bu grup çoğu Amerikalının görmediği yerlerde balık istifi yaşadıklarından sosyal mesafeyi yaşamaları olanaklı olmayan kişileri kapsıyor: Hapishaneler, belgesiz göçmenlerin kapatıldığı kamplar, göçmen tarım işçilerinin yaşadığı barakalar, kızılderililerin yaşadığı rezervasyon bölgeleri, evsizler barınakları ve yaşlı bakım evlerinde yaşayanlar bu grubu oluşturuyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.