Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-01 19:00:00

ABD’de Polis protestocularla birlikte Floyd için diz çöktü

Videolu Haber

Dış Haberler, 02 Haziran (HİBYA) – Amerika Birleşik Devletleri’nin Minneapolis şehrinde siyah George Floyd’un öldürülmesi ardından ülkede şiddetle devam eden protestolarda bazı eyaletlerin polis teşkilatları da diz çökerek protestoculara dayanışmalarını gösterdiler.

ABD’nin California, Benicia, New York, Manhattan ve Portland, Oregon eyaletlerinden sosyal medyaya yansıyan görüntülerde polisin protestonun simgelerinden bir tanesi haline gelen diz çökme hareketini yaptıkları kameralara yansıdı. Polis toplu halde protestocularla birlikte diz çöktü, el sıkıştı ve sarıldı. Ülkede bazı polis teşkilatlarının protestocularla uzlaşarak sokaklarda barışı sağlamanın yolunu bulmasına rağmen ABD’nin 21 eyaletinin çeşitli şehirlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve Ulusal Muhafız o eyaletlerde aktif olarak göreve çağrıldı.

ABD Başkanı Donald Trump bazı eyalet valilerinin protestocularla baş etme stratejilerini beğenmeyip kendilerine “zayıf” dedi ve eyaletlerini “hüküm etmeleri” gerektiğini vurguladı. Trump geçtiğimiz günlerde de Twitter hesabında ve basına yaptığı açıklamalarında birçok kez eyaletlerde sonuç alınmazsa kendisinin “olayı hal edeceğini” belirtmişti ve protestocuları, “yağmalama başladığı an, silahların da ateşi başlar” diyerek tehdit etmişti. Trump ayrıca, kendi mitinglerini ve destekçilerini destek alan “AntiFa” adlı militan solcu grubu bir terörist grubu ilan edeceğini açıklamıştı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.