Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-26 19:00:00

Maskesiz alışveriş yapan kadını marketten kovdular

Dış Haberler, 26 Mayıs (HİBYA) – Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletine bağlı Staten Island bölgesinde bir kadın maskesiz markete girdi, sonrasında yaşanan olaylar sosyal medyada gündem oldu.


New York eyaletinin Staten Island bölgesinde bir markette çekilen görüntüler ABD kamuoyunda tepki çekti. ABD’de Koronavirüs (KOVİD-19) salgının merkezi haline gelen New York eyaletinde bir kadın maske takmadan bir markete girdi, maskeli diğer market müşterileri kadınla sözlü arbedeye girdi ve argo sözlerle kadını marketten kovdular.

Görüntüyü sosyal medyada paylaşan Holmes McAuley heavy.com internet haber sitesine görüntü hakkında “karışık duyguları” olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Bulduğum görüntüde görebildiğim üzere kovulan kadını market çalışanları dışarı atmıyor, tabi ki de özel işletmelerin maske takmayanlara hizmet vermeme gibi bir hakları olabilir ama başka müşteriler bunu yaptığı zaman işler değişiyor. Salgının yayılımını durdurmak için maskeler önemli ve maske takmak başkalarına karşı bir saygı göstergesi. Staten Island gibi KOVİD-19’dan ağır darbeler almış yerlerde halkın maske takma uygulamasını ciddi bir şekilde gözetmeleri çok normal.”

26 Mayıs itibariyle ABD’de 1,662,670’dan fazla KOVİD-19 vakası tespit edildi, ülkede 98,220’den fazla kişi virüs sebebiyle yaşamını yitirdi. ABD ve dünyada salgının merkezi haline gelen New York eyaletinde 362,760’dan fazla vaka tespit edildi, 23,488 kişi hayatını kaybetti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.