Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-20 11:10:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Hafta başında aşı haberleriyle dalgalanan küresel piyasalar bugün yön bulmakta zorlanıyorlar. Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde ise ayrışmalar gözlemlerken, dün swap haber akışıyla 6,75'lere kadar gerileyen Dolar /TL bu sabah 6,80 seviyesinin hafif altında seyrediyor. Swap ile ilgili haber akışı bu sabah da devam ederken, TCMB ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarının 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiği bildirildi. Şu aşamada yaşanan düşüşlerin ardından 50 günlük ortalamasına kadar gerileyen kurda bir miktar tepki hareketleri gündeme gelebilecekken, risk primimizdeki kısmi düşüş, devam eden swap beklentileri ve 100 seviyesinin altındaki Dolar endeksine (DXY) bağlı olarak kurda olası yükselişler ise sınırlı kalabilir. Bu kapsamda kurun, gün içerisinde 6,7530 - 6,8380 arasında dalgalanabileceğini düşünüyoruz. Son olarak, bugünkü ajandaya baktığımızda, Fed'in 28-29 Nisan tarihlerindeki FOMC toplantı tutanakları öne çıkıyor.



EUR/USD: Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, AB'nin toparlanmasına yardımcı olmak üzere 500 milyar euroluk destek paketinde anlaşma sağladığına yönelik haber akışı Avro'yu desteklerken, hafta başında risk iştahındaki artışın da etkisiyle 100 seviyesinin altına gerileyen Dolar endeksi (DXY), bu sabah da bu seviyenin altında kalmaya devam ediyor. Bu fiyatlamalar kapsamında, paritenin 1,09 desteğinin üzerinde kalarak önemli gözüken 1,0980 direncini kırabileceğini düşünüyoruz. Bu direncin kırılması durumunda da 1,1015 ardından 1,1040 hedef olarak izlenebilir.


XAU/USD: Aşı haberleri ile dalgalanan değerli maden bu sabah alıcılı. Teknik olarak baktığımızda, günlük göstergeler yukarı yönlü hareketin devam edebileceğine işaret ederlerken, seanslık grafikte göstergelerdeki toparlanma belirginleşiyor. Bu kapsamda, değerli madenin 1.738 desteğinin üzerinde kalarak 1.765 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Sonraki direnç ise 1.781 seviyesinde. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.738 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.726,5 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.