Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-19 08:59:00

Vaka sayıları artış gösterirken risk iştahı gücünü koruyor

Piyasa Gündemi

Hafta başında ekonomiyi desteklemeye yönelik Fed ve Trump’tan gelen açıklamalar küresel risk iştahını desteklerken, Asya’da tekrar artış kaydeden vaka sayıları önemli bir risk unsuru olarak gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Son açıklanan verilerde yaşanan toparlanma ile iyimser beklentiler ön plana çıkarken, diğer yandan salgına yönelik haber akışları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:30 Türkiye – TCMB Beklenti Anketi Önem: Orta
•    20:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed ve Trump’ın açıklamalarının etkisiyle güç kazanan risk iştahına bağlı olarak piyasalarda hafta içerisinde pozitif bir seyir izlense de vaka sayılarındaki artış aşağı yönlü risk oluşturuyor. Salgın kaynaklı gelişmeler önemini korurken, hisse bazlı hareketlerin etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %1,40’lık yükselişle 112.495 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hisse bazlı hareketlerin dikkat çektiği BIST 100 bir kez daha yurtdışı piyasalardan pozitif ayrıştı. Endeks dün görece olarak yüksek diyebileceğimiz bir hacimle yükselişini devam ettirerek, günü gün içi zirve seviyesine yakın tamamladı. Endekste 111.875’in geçilmesi ile birlikte 113 bin ve devamında 116 bine kadar olacak bir hareketin de önü açılmış oldu. Geri çekilmelerde artık ilk güçlü destek 111 bin iken altında hafta içinde oluşan boşluğun dolacağı 110 bin ve ana trendin bulunduğu 109 bin oldukça güçlü destekler konumunda. Endekste bu destekler kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.