Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-15 09:12:00

BİST100 endeksi

Piyasalarda, TCMB rezervlerine dair endişeler ve Fed ile swap anlaşmasına dair olumsuz beklentilerle Türk Lirası, geçen hafta gelişen ülke paralarından negatif ayrışmıştı. Dolar karşısında rekor düşük seviyeye gerilemişti. Bu hafta TCMB’nin Çin ve Japonya merkez bankaları ile swap anlaşmasına hazırlandığı haberleri bu hafta TL’nin değer kazanmasını sağlarken Fed Başkanı Powell’ın yüksek risklere ve yavaş olacak toparlanmaya dikkat çekmesi ve eksi faizin fiyatlandığı bugünlerde böyle bir olasılık olmadığını belirtmesi ile ABD Dolar Endeksi yeniden 100 seviyesi üzerine çıktı.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Coronavirüs pandemisinde ikinci dalga endişeleri borsaları düşürürken, bu endişeler parasal ve mali teşviklerin uzun bir süre devam edeceği beklentisiyle risk iştahını düşürüyor. ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artış göstermeye başlayan coronavirüs salgını, 2. dalga kaygısı ile piyasalarda düşüşe neden oluyor.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

BİST 100 endeksi tarafında ise küresel piyasalarda satışlara karşın yükselişle pozitif ayrışırken endeks dün de 100.000 puan üzerinde işlem görmesinin ardından gelen satış baskısı endeksi 99.000 civarında satışların karşılanmasıyla dengelenmiş görünüyor. Önümüzdeki günlerde 97.800 kritik destek seviyesi olarak karşımıza çıkarken 101.000’inde kuvvetli direnç oluşturmasını bekleyebiliriz.

Kaynak: İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.