Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-27 11:33:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Küresel piyasalarda, Hong Kong üzerinden ABD ile Çin arasında tekrar gerilim yaşanabileceğine yönelik endişelere karşın, olumlu risk iştahı devam ediyor. Teşvik paketleriyle birlikte kademeli açılan ekonomilerin ardından normalleşme beklentilerinin artması, piyasaların iyimser tarafta kalmasıyla sonuçlanıyor. Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P500 endeksinde 200 günlük ortalamasının üzerine çıkma denemeleri gözlemlerken, Ons Altın'da baskı yaşanıyor. Öte yandan, bir süredir stabilite kazanan Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de dün ralli yaptılar. Şu aşamada, risk iştahındaki olumlu görüntünün devam ettiği ortamda bu sabah hafif baskı altında kalan GOÜ para birimlerindeki bu baskıyı tepki olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda, bugün GOÜ para birimleriyle birlikte baskı altında kalan TL'deki bu baskının da sınırlı kalabileceğini ve kurun 6,80 seviyesinin altında kalabileceğini düşünüyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 6,7440 ve 6,70 sıralı destekler olarak izlenebilir. Bugün yurt dışı ve yurt içinde veri takvimi sakin.



EUR/USD: Kısıtlamaların gevşetilmesiyle ve uygun faiz oranları eşliğinde ABD'de tüketici güveni endeksi yükselmeye başlarken, ekonomilerdeki toparlanma beklentileri risk iştahını arttırdı. Diğer yandan, Almanya'da mayıs ayı IFO endeksi beklenenden fazla artış kaydederken, parite tekrar 1,1010 seviyesine yakın seyreden 200 günlük ortalamasını test etti. Olası ABD - Çin gerilimi paritede bir miktar baskı yapsa da, geri çekilmenin şu aşamada sınırlı kaldığını izliyoruz. Bu çerçevede, parite 1,0910 desteğinin üzerinde tutunarak tekrar 200 günlük ortalamasına yönelebilir. Olası yükselişlerde 200 günlük ortalamanın yakın seyrettiği 1,1010 seviyesinin kırılması durumunda da 1,1065 hedefe girebilir.


XAU/USD: Ekonomilerdeki toparlanma beklentileriyle artan risk iştahı değerli madende satışlarla sonuçlanırken, bu sabah  da satıcılı seyir sürüyor. Şu aşamada, olası ABD - Çin gerilimine karşın risk iştahındaki iyimserliğin sürmesi değerli madende baskının devam edebileceğine işaret ediyor. Bu kapsamda, Ons Altın, 1.717 direncinin altında kalarak 1.700 yakın direncini kırmak isteyebilir ve 1.685 seviyesini hedefleyebilir. Diğer yandan, olası tepki yükselişlerinde 1.717 direncinin geçilmesi durumunda 1.728 satış gelebilecek direnç olarak izlenebilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.