Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-03-11 09:24:30

Maltepeli çocuklar ücretsiz robotik kodlama atölyesinde buluştu

Maltepeli 7-9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz robotik kodlama atölyesi düzenlendi. Dünyanın en prestijli robotik yarışmalarından First Robotics Competition (FRC) Dünya Şampiyonası’na katılan Özel Kartal Bahçeşehir Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, deneyimlerini küçük katılımcılarla paylaştı.

Atölyede çocuklar, ilk programlarını oluşturarak robotlarını tasarlamayı öğrendi. Motorlar ve sensörler aracılığıyla robotlara gelişmiş davranışlar ve işlevler kazandırmayı deneyimlediler. Ayrıca algoritma yazma, problem çözme ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

Etkinlik, geleceğin mühendislerini, yazılımcılarını ve tasarımcılarını bir araya getirerek çocuklara teknoloji ve inovasyonu erken yaşta tanıtmayı amaçladı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.