Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-15 20:00:00

Vatandaşa 12.1 milyar TL tahsis edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vatandaşa 12.1 milyar TL tahsis edildiğini bildirdi.

Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı gündeme ilişkin değerlendirmede, ekonomik istikrar kapsamında devreye aldıkları tüm desteklerin insanlara ulaşması için tüm kurumların adeta bir seferberlik içinde çalıştığını belirtti.

Nakti yardımların başladığını, 2,1 milyon aileye bin liralık nakdi yardımları ulaştırdıklarını belireten Albayrak, ''Çok yakın zamanda 4,4 milyon ailemizin tamamına yardımlar ulaşacak. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları için devreye aldığımız 10 bin TL limitli temel ihtiyaç desteği taksitli tahsisler Cuma günü başladı.'' dedi.

Albayrak, bugün itibariyle 2.1 milyon vatandaşa toplamda 12.1 milyar TL tahsis edildiğine işaret ederek, şunları aktardı:

''Halkbankamız da hız kesmiyor. 25 bin TL'lik esnaf destek finansmanına başvuran esnaf sayımız 412 bin 714 oldu. Bu kapsamda süreci tamamlanan esnaf sayımız da 206 bin 959'a çıktı. Esnafımız için tahsis edilen toplam finansman rakamı paraf kartla 6 milyar 737 milyon TL oldu. KOBİ'lerimize ve sanayicimize sunduğumuz 'işe devam' desteğine başvuruda bulunan firma sayımız 67 bin 229 oldu. Bu firmaların 39.651'inin süreçlerini neticelendirdik. Sanayicimize bu kapsamda şimdiye kadar 36 milyar 326 milyon TL kaynak tahsis edildi. Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz, bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maaliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gidileceğinin bilinmesini isterim. Özellikle bu dönemde kimlerin özel bankaların avukatlığına soyunduğunu da görmenizi istiyorum. Hiçbir uluslararası kuruluştan destek yada yardım talebinde bulunmadan süreci yönetiyoruz. Bununla kalmıyor, Türkiye'nin şefkat elini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.