Reklam
Tarih : 2025-04-18 15:34:41

Kurtulmuş: İsrail siyonist rejiminin yalnızlaşması için bütün gücümüzü seferber edeceğiz

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin'e Destek Toplantısı'nda açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un konuşmasında bazı satır başları şöyle:

"Gazze, Batı Şeria’da  Filistin toplaklarının tamamı, Filistin’in malıdır, filistinlilerin vatanıdır, filistinlilerin atayurdudur.  Şunu açıklıkla söyleyebiliriz ki herhalde bedeli en ağır ödenmiş vatan topraklarından birisi bugün karşı karşıya kaldığımız bu zülme karşın vazgeçmeyen Filistinlilerin, yaşlı, kadın çocuk bebek sahiplendiği Filistin topraklarıdır. İşte Filistin halkının izzetini  Filistin topraklarının kutsallığını korumak için bugün burada gündeme getirdiğimiz insiyatifin fevkalade önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyorum. 

Uluslararası Adalet Divanı'nın ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yargılama süreçleri ve aldıkları kararlarla birlikte  Aslında hem Filistin için hem de hem İsrail için yeni bir dönem başlamıştır. Şunu çok açık ifade edebiliriz ki dünyada uluslar arası alanda hiçbir şekilde dokunulamayan hiçbir şekilde hesap sorulamayan İsrail’e dokunulmuş, İsrail’den hesap sorulmaya başlanmıştır.   

Aynı şekilde Filistin davası için bundan sonra belki uzun yıllar sürecek on yıllar boyunca yeni bir dönemin başlangıcında olduğumuzu da ifade etmek isterim. Onun için bundan sonra çok daha çetin,çok daha organize olmamız gereken çok daha güçlü olmamız gereken bir siyasi, fikri mücadele sürecine başlıyoruz. Onun için Filistin'i Destekleyen Parlamentolar İnsiyatifi'nin inşallah bir kartopunun ilk nüvesi gibi sıkı bir şekilde bir araya gelmiş bundan sonra da gelişerek,genişleyerek yoluna devam edecektir. 

Öncelikle şuanda dünyada 150’ye yakın ülke Filistini tanıyor. Ancak Filistin'i tanıyan ülkelerin bir kısmının Filistin davasına yeterince destek vermediğini ne yazık ki müşahade ediyoruz. 

Bunun için filistini tanıyan bu ülkeleirn filistine ddaha yoğun bir destek vermesi için Filistini Destekleyen Parlamentolar olarak parlamenterler nezdinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. 

Ayrıca bundan sonraki süreçte başta Netenyahu ve ekibi olmak üzere siyonist rejimin unsurlarının uluslararası alanda yalnızlaştırılması için de bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz. 

Bu çerçevede Güney Afrika'nın başlatmış olduğu Uluslararası Adalet Divanı'ndaki insiyatifin tarihsel bir öneme sahip olduğunu altını çizmek isterim. 

İnşallah hep beraber bütün uluslararası platformlarda bu gelişmeleri takip edeceğiz ve İsrail'in siyonist rejiminin yalnızlaşması için bütün gücümüzü seferber edeceğiz. 

Ayrıca henüz Filistini tanımayan ülkelerin olduğunu da biliyoruz. Bu ülkelerin de Filistin'i tanıması için en üst düzeyde diplomatik ilişkilerimizi sürdüreceğiz ve hep birlikte bu mücadeleyi yerli yerinde tam usülüne uygun bir şekilde hangi sürece yayılırsa yayılsın uzun yıllar onurla kıvançla sürdüreceğiz. 

Filistin’de yaşanan soykırım İsrail’in bu saldırgan tavırları İsrail'e destek olan ülkelerin pervasız tavırları aslında çok önemli bir gerçeğin yanısmasıdır. O da şudur: Dünyada küresel sistemin çivisi çıkmış, dünya sistemi, adaleti hakkaniyeti ve uluslar arasındaki eşitliği sağlama gücünü yeteneğini kaybetmiştir. "

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.