Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-01 14:25:00

Tarihin en büyük kredi paketinde “Mobilyacının ve vatandaşın yüzü gülecek”

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Covid- 19 salgınının ekonomiye olan olumsuz etkilerini gidermek amacıyla yeni “İstikrar Kalkanı Paketini” bugün devreye soktu. Tarihin en büyük kredi paketi olarak hazırlanan ekonomi paketi; konut, otomobil, tatil ve sosyal harcamaları kapsıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, tüketicilerin sosyal harcamaları noktasında ön plana çıkan mobilya alışverişlerinde kullanılabilecek kredi miktarının minimum 3bin TL maksimum 30bin TL olarak açıklanmasıyla birlikte hem vatandaşların hem de mobilyasının rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Yeni normalleşme süreci ile birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük kredi paketi de devreye girecek. Bu doğrultuda kamu bankalarının desteği ile hem vatandaş hem de konut, otomobil, beyaz eşya, mobilya ve tatil sektörü başta olmak üzere düşük faizli ve uzun vadeli krediler kullanılabilecek.

İstihdamı en çok destekleyen sektörlerin başında gelen mobilya sektöründe yerli üretimi desteklemeye yönelik açıklanan İstikrar Kalkanı Paketi’nin alım gücü düşük olan vatandaşlar açısından da oldukça olumlu olduğunu kaydeden Mustafa Balcı, tarihin en büyük kredi paketinde faiz oranlarının da 0,64 olacağını belirtti.

Kredi kartı kullanımında da tüketiciye belli kolaylıklar sağlandığını ifade eden MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, 3 ay ödemesiz ve 15 ile 18 ay arası uzatılabilen taksitlerin de vatandaşın cebini rahatlatacağını ve taksit oranlarının düşük olacağını belirtti.

Yılın ikinci yarısından umutlu olduklarını belirten Başkan Balcı, özellikle Temmuz ayında yapılması planlanan düğünler için ertelenen mobilya alışverişlerinin satışa dönmeye başlamasıyla mobilyacıların da eski günlere hızlıca döneceğini kaydetti.

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Temmuz ayında başlaması planlanan düğün sezonu için markalarımız da çeşitli kampanyalara imza atarak “İstikrar Kalkanı Paketine” destek verecek dedi. “Ülkemizde evliliklerde ortalama 15 – 20 Bin TL’den başlayan mobilya alışverişleri; ürünün malzemesine, kalitesine, modeline ve markasına göre 60 Bin TL’ye kadar ulaşabiliyor” diye belirten Mustafa Balcı,  “Haziran ayında yaşanmasını beklediğimiz satış hareketliliği ile birlikte iç pazarda yılsonuna kadar 60 Milyar TL’lik bir satış hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni pakette ödeme tablosu nasıl olacak?

Yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık %0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Örnek ödeme tablosu

  • Kredi Tutarı (TL)           Kredi Vadesi (Ay)          Taksit Tutarı (TL)          Toplam Geri Ödeme (TL)
  • 10.000                         6+6=12                        1.771                            10.628
  • 10.000                          6+30=36                      382                               11.452

10.000                          6+54=60                      228                               12.31


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.