Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 11:32:00

NotaBene yayınları'ndan iki yeni edebiyat kuramı kitabı

NotaBene Yayınları'ndan çıkan Frederick C. Crews'un kaleme aldığı E.M. Forster'da Hümanizmin Tehlikeleri ve Darcy O'Brien'ın yazdığı James Joyce'un Vicdanı kitapları raflardaki yerini aldı.

Frederick C. Crews, Hümanizmin Tehlikeleri'nde, E.M. Forster'ın En Uzun Yolculuk, Meleklerin Uğramadığı Yer, Manzaralı Oda. Howards End ve Hindistan'a Bir Geçit kitaplarını, 19. yüzyıl liberalizmi ve hümanizmi çerçevesinde analiz ediyor. Forster'ın ailesinin, eğitim geçmişinin, dini/politik mirasının ve “Bloomsbury Grubu” ile olan ilişkisinin izini süren Crews, yazarın “hümanizmin tehlikeleri”ni kabul etmesiyle artan melankolisini gözler önüne seriyor. Romancılığının yazarı, cinsel eşitlik, kendini ifade etme, sosyal sorumluluk gibi moda sloganlardan uzaklaştırdığını söylüyor; Forster'ı mizaç ve şefkatiyle insanlık durumuna ironiyle bakan devasa yazarlar arasına yerleştiriyor.

NotaBene Yayınları tarafından basılan 216 sayfalık “E.M. Forster'da Hümanizmin Tehlikeleri” kitabı 38 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

Darcy O'Brien; James Joyce'un Vicdanı'nda, çağımızın büyük ve cesur edebiyat mucidi ve aynı zamanda bir isyancı olan; ailesinden, ulustan ve dinden sürgün edilen James Joyce'u anlatıyor. O'Brien, Joyce'un ahlaki açıdan ne devrimci ne de tarafsız olduğunu keşfediyor. Joyce'a ve yazdıklarına yakından baktığında, tersine, kınamış olduğu İrlanda Katolik geçmişinden türemiş insan doğası anlayışına takılmış bir İrlandalı ortaya çıkıyor. O'Brien'a göre Joyce, ilk şiirlerinden Ulysses ve Finnegan Uyanması'na kadarki kitaplarında, insanlığın kökenine komik bir bakış açısı kazandırıyor bu yüzden.

NotaBene Yayınları tarafından basılan 264 sayfalık “James Joyce'un Vicdanı'” kitabı 42 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.