Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 09:12:00

ABD'de büyüme ve FOMC toplantısı takip edilecek

Piyasa Gündemi

Salgının artış ivmesindeki yavaşlama ve tedbirlerin gevşetileceğine yönelik yapılan açıklamalar risk iştahını desteklerken, önümüzdeki süreçte konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenecektir. Ayrıca küresel çapta açıklanacak ekonomik veriler de önemini koruyor. ABD’de 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıklanacak büyüme rakamı ile bugün sonlanacak FOMC toplantısı ve Powell’ın mesajları günün en önemli veri akışlarını oluşturacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – 2020/1Ç GSYH Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Güç kazanan iyimser beklentilerin risk iştahını desteklemesine bağlı olarak haftaya güçlü bir açılışla başlayan hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. Gün içerisinde kâr satışları etkisini gösterirken, BIST-100 Endeksi günü %0,55’lik düşüşle 100.708 puandan tamamladı. Bu sabah piyasalarda alımlar etkili oluyor. ABD borsaları dün günü bir miktar düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1 civarında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,99 – 7,00 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,98’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün günün büyük bir bölümünde sıkışık seyir izleyen BIST 100, kapanışa yakın yurtdışı etkisiyle gelen satışlarla günü sınırlı düşüşle tamamladı. Yükselen trendin üzerindeki hareketini devam ettiren endekste, bu trend bugün itibari ile 99.900 civarında bulunuyor. Bu trendin üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü potansiyeli devam ettirecek endekste dün de bahsettiğimiz gibi 103.250 – 104.500 aralığı izlenecek. Geçtiğimiz haftaki testlerle güçlenen ve 100 bin geçildikten sonra daha da önemli hale gelen mart sonundan itibaren devam eden yükselen trend kritik olmaya devam ediyor. Bu trendin altında olacak kapanışlar baskıyı artırabileceği için yakından izlenmeli. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.