Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-07 11:24:00

Belarus NGS'ye İlk Yükleme İçin Nükleer Yakıt Teslim Edildi

Düşük zenginleştirilmiş uranyum nükleer yakıtının ilk partisi Belarus NGS'nin (Nükleer Güç Santrali) inşaat sahasına teslim edildi. Rus yapımı yakıt montajları hâlihazırda boşaltma ve inceleme için hazırlanıyor.

 

Yeni nükleer yakıtın ilk tesliminin, bir nükleer santralin inşasında önemli bir yeri olduğunu belirten Rosatom’un Mühendislik Bölümü ASE EC A.Ş Başkan Yardımcısı ve Belarus NGS İnşaat Proje Direktörü Vitaliy Polyanin şunları söyledi: "Bu olay Belarus Cumhuriyet tarihinde türünün ilk örneği olduğu için ayrıca önemli. Belaruslu meslektaşlarımızı bu ortak başarı için içtenlikle tebrik ediyorum. Aslında, fiziksel olarak faaliyete geçmek için geri sayımın başladığı an bu andır.”

 

Polyanin; "Müşteri olan Belarus NGS operatörü, Belarus Acil Durumlar Bakanlığı ve Gosatomnadzor'un (Belarus Nükleer Gözlemci Kurumu) yanı sıra yakıt dağıtımında gerekli koşulları sağlamak için çok büyük bir iş yaptık, yeni nükleer yakıtın teslimatını ve güvenli bir şekilde depolanmasını garanti altına almak için ünitenin acil durum ve fiziksel koruma tesisleri de dahil olmak üzere ilgili tesisleri, sistemleri ve ekipmanları işletmeye aldık” dedi.

 

Toplam 2 bin 400 MW güç kapasitesine sahip iki üniteli Belarus NGS, son teknoloji ürünü Rus tasarımı olan VVER-1200 reaktörlerle donatıldı. Belarus'un ilk NGS'si olma özelliği taşıyan santral Ostrovets kasabasında inşa ediliyor ve uluslararası standartlara, UAEA'nın (Uluslararası Atom Enerji Ajansı ) güvenlik tavsiyelerine tam olarak uyumlu olan Rus 3+ nesil tasarımından oluşuyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.