Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-03 09:47:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 18.135’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 356’ya yükseldi.

ABD Başkanı Trump'ın ikinci kez yaptırdığı coronavirüs testinin de negatif çıktığı bildirildi.

Trump, dünyanın en büyük petrol üreticisi  ülkelerinden Rusya ve Suudi Arabistan arasında üretimde kesintiye  gitmeleri yönünde bir anlaşmaya varılmasını sağladığını kaydetti .

Dünya Bankası, Yönetim Kurulu'nun koronavirüs salgını ile mücadele  çerçevesinde ilk acil fon desteği olarak 25 ülkeye 1,9 milyar dolar  verilmesini onayladığını bildirdi

İstanbul’da izolasyon için daha sıkı önlemlerin alınması medyalarda yer alıyor. Sabah gazetesinin haberine göre daha sıkı izolasyon için metrobüs, metro ve otobüs seferleri artırılacak. 60 yaş  üstü, 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelecek. Özel araçlarla seyahat kısıtlanabilir .

 Fed'in bilançosu, Hazine tahvilleri ve mortgage destekli kağıtların alımlarından dolayı 5,81 trilyon dolara yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu coronavirüs ile mücadele sürecinde bankalara operasyonel kolaylık sağlayacak kararlar aldı .

AB, AB'deki sigorta ve reasürans şirketlerinden tüm temettüleri ve hisse geri alımlarını askıya almalarını ve ikramiye ödemelerini coronavirüs salgını sonrası döneme ertelemeyi değerlendirmeyi düşünmelerini söyledi

 Suudi Arabistan’ın OPEC+’ın acil toplantısı için çağrıda bulunduğu belirtildi.

 

Ne Olacak?

 İçeride Mart Ayı enflasyon verileri açıklanacakken, Almanya, İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD’de PMI verileri açıklanacak. Ayrıca ABD’de açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi de ön planda olacak.

 Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz. (İnfo Yatırım)

ABD Başkanı Trump'ın salgın konusunda en kritik haftalara olduğunu söylemesiyle ABD’de piyasalarında oluşan baskı, petrolün 28 dolara yükselmesiyle ABD’deki endekslerini pozitife çevirdi. ABD’nin Rusya ve Suudi Arabistan arasında devam eden petrol savışında devreye girerek barışı sağlayacağı haberleri de petrol fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

 

BİST100 endeksi de geçtiğimiz işlem gününe bu haberler eşliğinde %1,16 artışla 90.016 seviyesinden başladı.

Güne yükselişle başlamasına rağmen endekste ve küresel piyasalarda coronavirüs korkusu ve resesyon endişesi etti. Dünya genelinde, coronavirüs vaka sayısı 900.000’i aşarken, ABD tarafından virüsten 150.000 – 200.000 kişinin vefat etmesinin beklendiğinin açıklanması satışlardaki ivmeyi hızlandırdı. Bu hafta da ABD’de açıklanan İşsizlik Başvuruları rekor seviyedeydi. Başvuru yapanların sayısı yaklaşık 6,5 milyon kişi olarak belirtilirken, son 2 haftada toplam başvuru yapanların sayısı 10 milyona yaklaştı.

Kapanışa doğru ABD Başkanı Trump Putin ile Suudi Prens ile görüştüğünü belirtti. Trump, ''İki üklenin günlük 10 - 15 milyon varillik üretim kısıntısına gitmesini bekliyorum'' açıklamasında bulundu.Ayrıca Fitch Türkiye'nin bu yıl %0,8, gelecek yıl  %4,5 büyümesini beklediğini belirtti. BİST100 endeksi günü %0,48 artışla 89.510 seviyesinden kapattı.

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 90.400 – 91.200 – 91.900 olacakken, destek seviyeleri ise 88.400 – 87.600 – 86.900 olacak.


Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.