Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 08:33:00

DSÖ' ye Yardımı Trump Kesti Bill Gates arttırdı

Dış Haberler, 16 Nisan (HİBYA) – ABD Başkanı Donald Trump' ın Dünya Sağlık Örgütü WHO' ya ABD' nin yardımlarını dondurduğunu açıklamasından sonra Bill ve Melinda Gates Vakfı, DSÖ'ye desteğini artırdı.

Bill ve Melinda Gates Vakfı ABD' den sonra 100 milyon dolarlık yıllık bağış ile en büyük ikinci bağışçısıydı. Vakfın örgüte yaptığı bağışın 100 bin dolardan 250 milyon dolara çıkardığı açıklandı.

Geçen yıl, Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık 400 milyonluk bir paya sahipti.

Vakfın başkanlığını eşi Bill Gates ile paylaşan Melinda Gates böyle bir krizde herkesin aynı gemide olduğunu belirterek “DSÖ için desteği azaltmak tamamen mantıksız. Küresel koordineli desteğe ihtiyacımız var,” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus dün yaptığı açıklamada ABD'nin kararından üzüntü duyduğunu belirtip oluşan açığı diğer ortaklarla doldurmaya çalışacaklarını söylemişti.

Vakıftan gelen para, corona pandemisine cevap vermek için yeni ilaçlar, teşhisler ve aşıların geliştirilmesinde kullanılacak, aynı zamanda fakir ülkelere ve salgının ekstra vurabileceği savunmasız topluluklara yardımcı olacak.

Melinda Gates “Küresel bir toplum olarak, şimdi gözümüzü Afrika ve Güney Asya ülkelerinde olanlara çevirmemiz gerekiyor. Buna büyük bir ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzden taahhüdümüzü iki katından fazla artırdık ” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.