Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 18:00:00

Servier, Symphogen’i satın aldı

Bağımsız uluslararası bir ilaç şirketi olan Servier, Symphogen A/S’yi satın aldı. Symphogen, Servier bünyesinde antikor mükemmellik merkezi haline gelerek, Grubun ürün geliştirme hattını güçlendirecek.

Bağımsız uluslararası bir ilaç şirketi olan Servier, Symphogen A/S’yi satın aldı. Symphogen, onkoloji dahil olmak üzere, birçok terapötik alanda Servier’nin antikor merkezi olarak işlev görecek. Symphogen, Servier’in alt kuruluşu olarak operasyonel özerkliğini koruyacak, merkezini Ballerup, Danimarka’da tutmaya devam edecek ve kendi deneyimli iş gücü ile çalışmalarını sürdürecek.

Satın alma kapsamında, Servier Araştırma Enstitüsü İdari Direktörü Christophe Thurieau Symphogen İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak, eski Symphogen Operasyondan Sorumlu Başkanı (COO) Karin Garre ise Symphogen Genel Müdürü olarak atandı. Eski Symphogen CEO’su Martin Olin ise bu geçişi desteklemek için harici danışman olarak hareket edecek.

Servier Araştırma-Geliştirme İdari Başkan Yardımcısı Claude Bertrand konuyla ilgili, “Bu satın alma sürecinin tamamlanması, Servier’nin onkoloji ve diğer terapötik alanlarındaki antikor kabiliyetlerini artırmasına olanak sağlıyor. Symphogen’in verimli antikor keşif ve araştırma platformu, yaşam kurtaran tedavileri tüm dünyada daha fazla hastaya sunma amacımıza uygun şekilde Ar-Ge kabiliyetlerimizi ve ürün geliştirme hattımızı güçlendirecek” dedi.

Servier Araştırma Enstitüsü İdari Direktörü ve Symphogen CEO’su Christophe Thurieau ise şunları söyledi: “Symphogen’in değerleri ile uyumlu bir şekilde, inovasyonun ve işbirliğinin, hastaların yararına tedaviler geliştirmenin anahtarı olduğuna inancımız sonsuz. Symphogen’in Servier Grubunun bir parçası olarak bize katılmasından son derece memnunuz ve ekip ile daha kapsamlı işbirliği yaparak, hastalar için çığır açıcı antikor tedaviler geliştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Symphogen Genel Müdürü Karin Garre ise, Bu sürecin tamamlanması Symphogen ve Servier için son derece heyecan verici bir yolculuğa işaret ediyor. Önceden mevcut olan bir stratejik işbirliğine sıkı sıkıya bağlı olarak gerçekleştirilen bu satın alma, Symphogen’in kabiliyetleri sayesinde Servier’nin antikorlar içerisindeki Ar-Ge stratejisini destekliyor. İki organizasyon ortak temel değerleri paylaştığından, bu birleşmenin ileriye dönük olarak mükemmel bir sonuç doğuracağına inanıyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.