Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 10:00:00

AURA Prizma “Yenilebilir Tasarım Yarışması” Başladı

Mimarlık ve şehircilik alanında disiplinler arası araştırmaların yapıldığı tartışma ve eğitim platformu İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul'un Sertifika Programı mezunları tarafından düzenlenen AURA Prizma serisinin ilk etkinliği “Yenilebilir Tasarım Yarışması” başlıyor.

AURA İstanbul Sertifika Programı mezunları tarafından düzenlenen Yenilebilir Tasarım Yarışması, günlük yaşantının önemli bileşenlerinden yemeği; mimari, tasarım veya sanat kavramları üzerinden düşünmeyi ve bir tasarım aracı olarak kullanmayı hedefliyor. Her yaştan ve meslekten yarışmacının katılımına açık olan yarışmaya başvurular ücretsiz yapılabiliyor.

Yarışmacıların yapması gerekenler ise 5 adımdan oluşuyor.

1-      ‘Yenilebilir Tasarım' (fotoğraf ile temsili) – yemek hazırlama, pişirme, servis etme ve yeme eylemlerini tasarım pratikleri çerçevesinde ele alan ve üreten bir tasarım nesnesi belirlemek (Yarışma rehberinden ‘Yenilebilir Tasarım' hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilir).
2-      Eskiz – tasarıma dair ilk fikirlerinizi ve yemeğin yapılmadan önceki halini temsil eden bir eskiz (Bu eskiz el çizimi, grafik çizim araçları veya herhangi başka bir yolla yaratılabilir).
3-      Açıklayıcı Metin ve Tarif – tasarımın isminin yer aldığı, hikayesinin, metaforunun ve/veya bağlamının anlatıldığı kısa bir açıklama yazısı ve yemeğin tarifi/reçetesi (500 kelimeyi aşmamalı).
4-      Video (tercihe bağlı) – tasarımın oluşum ve üretim aşamalarını açıklayan, isteğe bağlı olarak tasarımınızı tarifleyip, sunabileceğiniz bir video (60 saniyeyi aşmamalı).
5-      Diğer materyaller (tercihe bağlı) – tasarımın anlatımını desteklemek adına ek görsel, çizim, haritalama ve referanslar.
Detaylı yarışma rehberini indirmek için tıklayın.
 
Katılımcıların, başvuru için bu linkte yer alan online formu doldurmaları gerekiyor. Başvuru formuyla birlikte iletilecek tüm materyallerin teslimi için son tarih: 20 Mayıs 2020, saat 18.00.

Birinciye 1 yıllık eğitim hakkı
Yarışmada birinci seçilen tasarımın sahibine, MasterClass online eğitim platformu derslerine 1 yıllık sınırsız erişim hediye edilecek. Seçilen tasarımlar, AURA İstanbul'un web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak ve ileride açıklanacak sergi formatında yer alacak.

Yarışma Seçici Kurulu
Yarışmanın seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Burçin Cem Arabacıoğlu (Prof. Dr., MSGSÜ), Büşra Al (Mimar / Plugofis), Deniz Ova (İstanbul Tasarım Bienali Direktörü / IKSV), Ekin Doğrusöz (Şef / Oxalis Gastronom), Gamze Bursa (Yemek Stilisti), Oğul Türkkan (Gurme, Yazar), Sinan İzgi (Y. Mimar, MSGSÜ / AURA İstanbul), Ümit Altun (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı / DesignUM).
 
AURA Alumni organizasyon ekibinde ise Ayşenur Tuğçe Öztürk (Mimar, Bahar'19 Mezunu), Feyza Sayman (Mimar, Güz'18 Mezunu), Gülsen Şenol (Mimar, Güz'18 Mezunu) yer alıyor.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.