Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 15:58:00

BiLira, Türk Borsaları’ndaki yerini güçlendiriyor

BiLira şimdi Icrypex’te

Ethereum ağı üzerinde Türk Lirası ile desteklenen ilk stabil kripto para birimi olan BiLira, TRYB/TRY çiftiyle kripto para borsası Icrypex’te listelenmeye başladı.

Herkesin geleceğin finans dünyasında eşit haklara sahip olmasını isteyen ve merkeziyetsiz internet ve dağıtık finans ürünleri ile bağlantı kurabilmesi amacıyla geliştirilen BiLira, kripto varlık borsalarından biri olan Icrypex’te TRYB/TRY çiftiyle 23 Mart 2020 tarihinden itibaren listelenmeye başladı. BiLira, bu sayede kullanım alanını genişletirken, kullanıcılarına farklı borsalardan yatırım fırsatları sunmaya devam ediyor. BiLira, ayrıca Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsa Uniswap’ta ve Coinypro’da da listeleniyor.

“Bir birim BiLira kripto para (1 TRYB)’nin her zaman bir birim rezerve itibari para (1 TRY) tarafından desteklenir”

Her zaman 1 Türk Lirası karşılığında 1 BiLira satın alınabilmesini ve yine 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası olarak nakit paraya dönüştürülmesini sağlayan sistem, Ethereum ağı üzerinde kurulu ve tüm ERC-20 standart dijital cüzdanları ile uyumlu.

BiLira COO’su Vidal Arditi BiLira olarak, blokzincir teknolojisinin şimdi yarattığı ve gelecekte etkileyeceği ekosisteme odaklıyız. Değişimin eşiğindeyiz. Türkiye’de dijital varlık kullanım pratikleri yüksek, bir o kadar da dünya pratiklerinde yaşanan güvensiz durumlardan ötürü kaygılar söz konusu. Bizim öncelikli amacımız bu alanda farkındalığı artırmak, şeffaf bir şekilde halkı her türlü gelişmeyle ilgili bilgilendirmek ve bunu güvenli çözümlerle kullanıcı deneyimine sunmak. Buna da BiLira’nın güvenilir, şeffaf ve takip edilebilen sistemini dijital varlık finans dünyasına entegre ederek başladık. Global, lokal ve merkeziyetsiz borsalarda bulunmamız sayesinde de dijital varlık kullanıcılarımızın alım ve satım işlemlerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz” açıklamasını yaptı. Arditi ayrıca, “Merkeziyetsiz borsa olan Uniswap’ta sadece akıllı sözleşmeler aracılığıyla insanlara dijital varlık takası, dijital varlık gönderme ve dijital varlık havuzlarında değer kazanma olanakları sağlanıyor. Şu an TRYB kullanıcıları, Icrypex, Coiny Pro ve FTX Global dahil olmak üzere söz konusu borsalar üzerinden, tüm dünyayla işlem yapabiliyor” dedi.

BiLira, ortaya koyduğu vizyonu ve yaptığı çalışmalarla dijital varlık piyasasında işleme konulabilecek minimum meblağları azaltıyor, kullanıcıların hayatındaki aracı kurumlara olan ihtiyacı azaltarak, kendi dijital varlıklarını kendilerinin yönetebileceği sistemlerin önünü açıyor. Tüm bunları, itibari teminatlandırılmış yaklaşım ile güvenlik ve şeffaflık ilkesi ile gerçekleştirirken, lokal ve global piyasalardaki tüm hareketlerin rezervleri için Türkiye’nin önde gelen bankaları ile çalışıyor.

İlerleyen günlerde resmi tanıtımının yapılacağı itibari-teminatlandırılmış yaklaşım sunarak tasarlanan BiLira, çoklu üyelerden oluşan ağ ile çoklu likidite ve rezerv sağlamayı hedefliyor. Ters ibraz riski bulunmayan stabil kripto para birimi olarak geliştirilen BiLira sahip olduğu teknolojisinin odağına şeffaflığı koyuyor. Bu şeffaflık sayesinde tüm hareketlerin halk tarafından istendiği an takip edilmesi sağlanıyor.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.