Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-17 15:06:00

Öğrenciler iş dünyasının liderleriyle onlıne platformda buluştu

Dünyanın en büyük amfi dersi olan Doğa Koleji t-MBA Zirvesi, geleceğin liderleri ile iş dünyasının liderlerini ilk kez online olarak bir araya getirdi. t-MBA Zirvesi’ne bu yıl UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Henkel Çamaşır ve Ev Bakımı Genel Müdürü Güray Yıldız, Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli, Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı & Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı konuk oldu.


İTÜ ETA Vakfı bünyesinde yer alan Doğa Koleji, bundan 13 yıl önce t-MBA Eğitim Modeli ile Türkiye’de bir ilke imza atarak MBA programını liseye taşıdı. Her sene Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dünyanın en büyük amfi dersi olarak tanımlanan, iş ve akademi dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen t-MBA Zirvesi bu yıl 13. yaşını canlı yayında kutladı. Doğa Koleji t-MBA Liderlik Akademisi Bölüm Başkanı Betül Erok Şengel’in moderatörlüğünde gerçekleşen zirvede, akademi liderleri iş dünyasının duayen isimlerine sorularını yöneltti.

 

Doğa Koleji t-MBA Zirvesi canlı yayınları, 12-15 Mayıs tarihleri arasında Doğa Koleji’nin kurumsal YouTube, Facebook adreslerinden ve web sitesinden izlendi. Zirvenin bu yılki teması ise “Yeni Dünya Düzeni ve Gelecek” oldu.

 

UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, yapay zeka, derin öğrenme, makine öğrenimi konularında açıklamalarda bulunurken robot teknolojisinin gelişmesiyle birlikte insanlara duyulan ihtiyacın kısa vadede yeni iş alanları oluşturacağını belirtti. Tansu Yeğen, “4. Endüstri Devrimi’ni sadece yapay zeka olarak özetleyebilirim. Yapay zeka o kadar güçlü bir teknoloji olarak geliyor ki, doğru tanımlamamız ve nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerekiyor” dedi.

 

Henkel Çamaşır ve Ev Bakımı Genel Müdürü Güray Yıldız, sosyal sorumluluğa önem veren gençlerin kariyer yolculuklarında bir adım önde olacağını ifade etti. Güray Yıldız, “Markaların, stratejilerini oluştururken tüketici beklentilerini çok iyi anlaması ve inovasyonlarını bu yönde geliştirerek pazara sunması gerekiyor. Tüketicinin markaya olan ilgisini korumak istiyorsanız, inovasyon oranınızı yüksek tutup tüketiciye sürekli yeni bir şey söylemelisiniz” dedi.

 

 

Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli, öğrencilere günlerini planlamalarını tavsiye ederek “Bir günün, bir önceki güne benzememesi için günlerinizi planlayarak çeşitli aktivitelere zaman ayırın. Günlük hedeflerinizi ne oranda gerçekleştirebildiğinizi takip edin. Bugünlerden, çok yoğun bir geleceğe doğru koştuğunuzun farkında olmalısınız” diye konuştu.

 

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, üniversite döneminden itibaren iş hayatında yer almanın önemini vurguladı. Emre Hantaloğlu, “Teknolojiyi üreten tarafta olmamız gerekiyor. Üretmeye ve verimliliği artırmaya odaklanırsak ciddi bir fark yaratmış olacağız. İnsanı ve insan ihtiyaçlarını merkeze koyan teknoloji anlayışını benimsemeliyiz” diye ifade etti.

 

 

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı & Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, öğrencilere iş hayatlarında sabırlı ve esnek olmalarını tavsiye ederken, başarıya ulaşmanın yolunu “işini doğru yapmak ve doğru bildiğinden şaşmamak” olarak özetledi. Faruk Eczacıbaşı, “Doğruya samimiyetle inanmanız ve geliştirerek ilerlemeniz gerekiyor. Yeni strateji alanları ve yaklaşımlar geliştirmeli, insanların da size inanmasını sağlamalısınız” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.