Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-12 19:30:00

Avrupa'da Günün Gazete Manşetleri

Dış Haberler, 12 Mayıs (HİBYA) – Avrupa gazetelerinin manşetlerini corona salgını ve ülkelerdeki ekonomik açılma ile ilgili haberler kaplıyor.

İngiliz The Guardian Gazetesi manşetini Başbakan Boris Johnson' un önceki gün açıkladığı kafa karıştırıcı gevşeme programına ayırmış. Gazete ''Johnson kilitlenmeden çıkışta net bir yönetim göstermiyor'' manşetini kullanmış. Manşet yanı tek sütüna da ''Düşük ücretli erkeklerin virüsten ölme olasılığı daha yüksek '' haberini girmiş.

The Independent Gazetesi de yarım sayfaya koyduğu metrodan çıkan maskeli bir kişinin fotografı altında ''Ulusun Yeni Yüzü'' manşetini kullanarak yeni gevşeme kurallarını sıralamış.

Alman Die Welt gazetesi serbest meslek sahiplerinin sorunlarına dikkat çektiği bugünkü sayısında ''Serbest çalışanlar yardıma muhtaç, Yetkililer ilgisiz'' manşetini kullanmış.

İspanyol El Pais gazetesi de bugünkü sayısında sivil havacılığa getirilen yeni kurallar nedeniyle havayolu şirketlerinin iflasa kadar gidebileceği haberini manşetinde öne çıkarmış.

Fransız Le Monde gazetesi ise manşetine gevşemedeki kuralları öne çıkararak ''Krizin yeni aşaması kalıcı'' manşetini kullanmış.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.