Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-30 10:01:00

Coronaya karşı tavuk gübresi

Stockholm, 30 Nisan (HİBYA) – Genellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde geleneksel olarak 30 Nisan akşamı, ateşlerin yakılarak kutlandığı Valborg şenliklerinde corona virüsünün yayılma riskine karşı İsveç' te değişik önlemler alındı.

İsveç' in güneyindeki öğrenci kenti Lund Belediyesi de, her yıl çoğunluğu öğrenci olan 30 bine yakın kişinin toplandığı Şehir Parkı' nın çimlerine bir ton tavuk gübresi dökme kararı aldı.

Polisin dronlu önlemlerinin yanısıra, parka, özellikle rutubetli havalarda oldukça kötü koku yayan tavuk gübresi dökülmesi kararı ile, insanların parkta toplanmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Lund Belediye Meclis Başkanı Philip Sandberg Facebook hesabında parka bir ton tavuk gübresi dökülme kararının belediyenin Cevre Kurulu tarafından alındığını belirterek ''Valborg şenliğinde, uçuşan yapraklar arasında, tavuk pisliği kokularıyla oturmak pek te hoş bir deneyim olmasa gerek. Ancak bol miktarda fosfor ve azot içeren tavuk gübresi parkın .imenlerine iyi gelecek. Yaz için gerçekten güzel bir şehir parkımız olacak'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.