Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-15 08:04:00

İsveç'te işletmelere 'Kısa Çalışma Günü' desteği yüzde 80'e çıkıyor

Stockholm, 15 Nisan (HİBYA) – Corona virüsü salgını nedeniyle alınan önemler sonucu zor duruma düşen öxellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler yapılacak yardım daha önceden açıklanan yüzde 60' lık düzeyinden yüzde 80' e yükseltilecek.

Yeni öneri ile işverenler çalışanların çalışma saatlerini yüzde 80'e kadar azaltabilecek ve işverenlerin maaş giderlerinin yüzde 80' ini devlet karşılayacak. Öneri mecliste kabul edildikten sonra 1 Mayıs ile 31 Temmuz tarihleri arasında üç ay süreyle geçerli olacak.

Uygulama ile zor durumdaki işletmelerin corona salgını nedeniyle yaşanan ekonomik zorlukları aşmaları ve işsizliğin mümkün olan en büyük oranda önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İsveç Büyüme Kurumu 'Kısa Çalışma Günü' desteğinden fayadalanmak için şu ana kadar 24 bin başvurunun yapıldığını, bunlardan 16 bin' inin onaylandığını açıkladı.

İsveç Maliye Bakanı Magdalena Andersson desteğin 700 bin çalışanı kapsaması durumunda bunun devlete maliyetinin 127 milyar İsveç Kronu (12 Milyar Euro) olmasının hesaplandığını söyledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.