Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-29 10:26:00

Effie Türkiye finalistleri açıklandı

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği, Effie Türkiye ödüllerinde finalistler belli oldu. Finale kalmaya hak kazanan başvurular, Effie Türkiye web sitesinde açıklandı. Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu ve itibarlı yarışması olarak kabul edilen, Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağı, bu yıl 27’si sektörel, 14’ü özel olmak üzere, toplam 41 kategoride başvuru kabul etti.

Bu sene ön eleme süreci online olarak gerçekleşti

Finalistler, Eti Pazarlama Grup Başkanı ve Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dipçin’in başkanı olduğu, 7’si reklam ajansı üst düzey yöneticileri, 6’sı reklamveren üst düzey yöneticileri, 1’i araştırmacı , 1’i PR’cı ve 1’i de akademisyenden oluşan,17 kişilik jüri tarafından zorlu bir değerlendirme sürecinin sonunda belirlendi. Öte yandan, pandemi süreci nedeniyle jüri, ön elemeleri bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirdi.

“Birbirinden iddialı işleri değerlendirdik”

Effie Türkiye 2020 Jüri Başkanı Zeynep Dipçin, “Effie 2020’ye başvuran tüm ajans ve reklamverenlere teşekkür ederiz. Pandemi sürecinde olmamıza rağmen birbirinden iddialı işleri değerlendirdiğimiz ilk aşamayı geride bıraktık. Pazarlama dünyasının Effie’ye verdiği değer her geçen yıl katlanarak artıyor, her yıl çok daha iyi yazılmış vakalar görüyoruz.Bunda RVD ve RD’nin, Effie’yi bir yarışmadan çok sektörün iş yapış standartlarına ve kültürüne katkıda bulunan bir “eğitim platformu”na dönüştürmesinin etkisinin büyük olduğunu biliyoruz” dedi.

Finalistler Global Effie Etkililik Endeksi’nde Yer Alabilecek

Effie Ödülleri’nde ön elemeyi geçmek kritik değer taşıyor; çünkü Effie Global Endeksi’ne girebilmek için finalist olmak puan kazandırıyor. Dünya genelinde düzenlenen Effie yarışmalarında finalist olanlar ve ödül kazananlardan oluşan Global Effie Etkililik Endeksi, küresel pazarlama iletişimi endüstrisinin en etkili ajanslarının, reklamverenlerinin, markalarının ve pazarlama yöneticilerinin saptanması açısından önem taşıyor.

Ödül ve Ana Değerlendirme tarihleri daha sonra belirlenecek

Öte yandan, finalistlerin ana eleme ve Effie 2020 ödül tarihlerinin,pandemi süreci nedeniyle dünya ve Türkiye gündemine bağlı olarak belirleneceği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.