Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-17 14:38:00

Kişiye özel mantı

MANTI 7’NİN KURUCUSU KEMAL YILDIRIM TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

 

Kayseri’nin yöresel ev mantılarını tüketicilerle buluşturan Mantı 7’nin kurucusu Kemal Yıldırım lezzet sırlarını paylaştı. Bigchefs ve Huqqa gibi büyük zincir markalarla birlikte çalışan Yıldırım, kişiye özel mantı üretimine başlayacaklarını duyurdu ve doğru yapılan mantıyı herkesin sevebileceğini söyledi.

 

Özel formülüyle hazırladığı mantılarını, kişiye özel hamuru ve %100 dana etinden oluşan kıymasıyla mantıyı yeniden keşfettiren Mantı 7’nin kurucusu Kemal Yıldırım lezzet sırlarını paylaştı. Bigchefs ve Huqqa gibi büyük zincir markalarla birlikte çalışan Yıldırım, doğru yapılan mantıyı herkesin sevebileceğini söyledi. Sağlıklı beslenen, glütene alerjisi olan kişilere göre de mantı üreten Mantı 7, merak edilen soruları yanıtladı.

Mantı7’nin kuruluş hikayesi nedir?

2011 yılında evde yapmaya başladığımız Kayseri yöremize ait mantıya çevremiz tarafından gelen yoğun talep üzerine imalathane ortamına taşıdık. Mantılarımızı hazırlarken temiz içerik ve doğallığını koruyarak üretime başladık. Küçük bir adımla başladı hikayemiz. En büyük destekçim, eşimle birlikte mantılarımızı hazırlamaya başladık. Küçük bir dükkandan çevremizden aldığımız güzel geri dönüşlerle başladık. Zaman içerisinde giderek büyüdük. Artık hızlı bir büyüme gösteriyorduk. Bağlantılarımız giderek arttı, artmaya da devam ediyor. Talebe bağlı olarak ilk olarak üretim kapasitemizi arttırdık. Bunu gerçekleştirirken özel içeriğimize bağlı kalarak geliştik. Birçok ünlü zincir yemek restaurantı ile çalışmaya başladık. Ünlü şeflerin bizlerden mantı istemesi ticari olarak bizi mutlu ettiği kadar gururlandırdı da. Bu kadar beğenilip talep görmesi tesadüf mü derseniz, bence hayır. Biz doğal olan her şeyin lezzetli ve sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

Üretiminizi nasıl gerçekleştiriyorsunuz, lezzet sırrınız nedir?

Mantılarımız her aşamada hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tüketiciye ulaşıyor. Mantı 7’nin bu kadar beğenilip talep görmesini de biz buna bağlıyoruz. Kayseri’nin meşhur ev mantısını tüketicilerle buluşturuyoruz. Amacımız, el mantısını tamamen aslına uygun, geleneksel çizgisini bozmadan, kalite ve hizmeti en üst seviyede tutarak mantı severleri memnun etmek. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. İşimizi severek yapıyoruz. Her aşama için aynı özenle üretimi gerçekleştiriyoruz. Seçtiğimiz etlerin %100 dana etinden oluşuyor analiz raporu ve kesim tutanağı ile birlikte ham olarak alımını yapıyoruz. Baklavalık un kullanarak lezzetini arttırıyoruz. Baharatlarımızdan paketlememize kadar olan tüm süreci büyük bir titizlikle ve özenle gerçekleştiriyoruz. Mantı yapımında kullandığımız her ürünün tahlilli ve gıdaya uygun olmasına dikkat ediyoruz. Sürekli olarak bir araştırma ve geliştirme çabası içindeyiz. Yaptığımız işi en iyi hangi şekilde ve koşulda yapabileceğimizi araştırıyor ve gelişiyoruz. En önemlisi ise biz çocuğumuzun yemeyeceği hiçbir ürünü tüketicilere vermiyoruz. Titizliğimiz ve özenimizin temel nedeni de bu aslında. Bu bize beraberinde lezzeti getiriyor.

 

DOĞRU YOLDA YÜRÜYORSANIZ KARŞINIZA ZORLUK ÇIKMIYOR

Bir girişimcilik örneği sergilemişsiniz. Bu yolda karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

Her işin bir zorluğu var tabii. Ancak severek yapılan işlerin zorluğunun da kolay olduğunu düşünüyorum. Biz başladığımızdan bugüne atlatamayacağımız bir zorlukla karşılaşmadık. İşlerimiz kolaylıkla gerçekleşti. Bu durumun nedenini çalışma şeklimizle bağlıyorum. Yaptığımız her işi hilesiz ve usulüne uygun gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs süreci de dahil olmak üzere önemsenecek bir sorunla karşılaşmadık. Her zaman insanlar bize yardımcı oluyor gibi geldi. Büyük bir samimiyetle söylüyorum doğru yolda gidiyorsanız zorluk çıkmıyor. Müşterilerimizden ‘sizden mantı almak zorunda hissediyorum’ ‘Etiniz çok bol ve lezzetli’ gibi geri bildirimler aldık. Bu dönüşler bizi çok mutlu ediyor.

Dağıtım kapasiteniz nedir?

Türkiye içerisinde 81 ilimizde ve dünyanın her bölgesine dağıtım gerçekleştirebilmekteyiz. -18 derecede şoklanan ürünlerimizi soğutucu araçlarımız ile birlikte soğuk zincir kırılmadan çeşitli şehir ve bölgelere ulaştırabiliyoruz. Ürünlerimizi koli ve palet bazlı servisini sağlamaktayız. Yurt dışında bugüne kadar Dubai, Umman ve Katar’a mantılarımızı ulaştırdık. Suudi Arabistan’la da görüşmelerimiz sürüyor.

 

TÜRK MUTFAĞININ GELENEKSEL LEZZETLERİNİ ÜRETİYORUZ

Ürün çeşitliliğiniz nedir, mantı dışında neler yapıyorsunuz?

Mantı alanı içerisinde farklı çeşitlerde mantılar üretiyoruz. 17 çeşit mantımız bulunuyor. Kendi formüllerimizin dışında reçeteye göre de mantı yapabilmekteyiz. Mantı dışında ise Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin üretimini sağlıyoruz. Börek, dolma ve köfte çeşitleri ve alt kategorilerinde ürünlerimiz bulunuyor. En çok talep aldığımız çi börek ve mini paçanga böreği Ege bölgesinde popüler.

Mantı7 olarak ileriye dönük hedefleriniz nelerdir?

Birçok hedefimiz var. Şu an AR-GE aşamasında olan formüllerimizden, yeni tesisimize kadar, ama öncelikli olarak her insana uygun mantı üretimi gerçekleştirmek istiyoruz. Sağlık problemi olan, kilo kontrolü sağlamak isteyen herkese. Biz doğru yapılan ve aslına sadık kalınan mantıyı herkesin sevebileceğini düşünüyoruz. Bunların dışında üretim kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Bunun için ise yeni bir tesis kuruyoruz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.