Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-14 19:45:00

Bingöl Valisi Ekinci: 10 yaralı var, 2 kişi göçük altında


Bingöl Valisi Kadir Ekinci, bir haber kanalının ana haber bülteninde yaptığı açıklamada Bingöl çevresinde durumları ağır olmayan toplam 10 yaralı olduğunu, yaralılardan 2 kişinin de göçük altında olduğunu ifade etti.

Vali Ekinci, Bingöl’de 5,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem hakkında son durumu anlattı.

Ekinci, toplamda 10 yaralı olduğunu ve göçük altındaki vatandaşların kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini ve durumlarının ağır olmadığını şu sözlerle ifade etti: 

Toplamda 10 evde çökme söz konusu oldu, 4 vatandaşımız sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. İki güvenlik korucumuz kurtarıldı, bir güvenlik korucumuzun da kurtarılmaları devam ediyor. Şu ana kadar can kaybımız yok. İnşallah bundan sonra da gelen haberlerde olmayacağını düşünüyorum. Sağlık Müdürlüğünden aldığımız bilgi çerçevesinde yaralılarımızın duruları ağır değil.”

Vali, Çevre illerden yardım ekiplerinin Bingöl’e intikal ettiğini ve AFAD ile mağdurlara yardım konusunda iletişim halinde olunduğunu belirtti.


Kadir Ekinci, hükümetten Bingöl’e inceleme için gelecek önemli isimleri şu sözlerle duyurdu:
“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da bu tarafa doğru bir hazırlığı söz konusu.” Bu isimlerin yanında Bingöl Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’da depremden etkilenen alanları ziyaret etmeyi planlıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.