Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-28 09:05:00

XAU/USD analizi

Koronavirüs salgınının küresel ekonomiye ne şekilde ve şiddette zarar verebileceğine dair endişeler nedeniyle ons Altın fiyatı dün %1'den daha fazla yükseldikten sonra yatırımcıların gelinen seviyelerden kar rezervasyonu yapmaları nedeniyle geri çekildi ve günü bir önceki gün seviyesi civarında tamamladı.

Genel olarak koronavirüsün global ekonomi üzerinde nasıl bir sarsıntı yaratacağına dair belirsizlik, Çin dışında bu virüse bulaşan 40’ın üzerinde ülkede yeni vakaların görülmesi ve bu sayının artması endişesiyle artış gösteriyor.

Virüs etkisiyle FED’in faiz indirim beklentilerinin artması da yükselişe destek oluyor. Virüs ile ilgili gelişmelerin Altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü belirleyici etken olmayı bir süre daha sürdüreceğini düşünüyoruz.

Teknik olarak incelediğimizde, Ons Altın’ın 1635-1625 Dolar bölgesinde tutunmaya devam ettiği gözlendi. Gün be gün artan talep ile Ons Altın’ın yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda sırası ile 1658, 1666 ve 1674 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Olası bir aşağı yönlü harekete geçiş durumunda ise 1635, 1624 ve 1618 destek seviyeleri kısa vadede takip edilebilir.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.