Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-30 17:56:00

Korona Kahramanlarına Destek, Çocuklarına Gelecek #bulaşıcıolaniyiliktir

Tüm dünyada ve ülkemizde hayatın akışını değiştiren korona virüs salgınını durdurmak ve

toplumun sağlığını korumak için çok sayıda kurum ve kuruluşun etkin bir mücadele verdiğini görüyoruz. Bunların başında da elbette hastaneler ve sağlık çalışanları geliyor. Tüm sağlık çalışanları bu süreçte, günlerce risk altında, fedakarca çalıştılar. Evlerine gidemediler, ailelerini göremediler ve çocuklarına sarılamadılar. Bu yolda çok sayıda sağlık çalışanı da hayatını kaybetti ne yazık ki…

Türk Eğitim Vakfı ve Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi bir araya geldi. Kayıplarımızın acısını bir nebze olsun hafifletebilmek ve sağlık çalışanlarına minnet duygumuzu ifade edebilmek için onların geride bıraktığı çocuklarının eğitimine destek verecek bir proje başlattı.

Yıllardır sanata ve sanatçıya desteğiyle bilinen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin projeyle ilgili olarak; “Çok önemsediğimiz bir projeyi hayat geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Bu proje kapsamında sanatçılara çağrımız var. Tüm sanat camiası olarak elimizi taşın altına koyalım, sanatçılarımız birer eserle projemize katılsın, biz de, gelenekselleşen Cumhuriyet Sergilerimizi bu yıl bu projeyle birleştirelim. Serginin düzenlenmesi, tanıtımı, afiş, davetiye ve katalog hazırlanmasını biz üstlenelim. Sergideki satışlardan elde edilecek gelirin tamamını da, sağlık çalışanlarının geride bıraktığı çocuklarının eğitimine burs olarak aktaralım istedik. Bu kahramanların çocuklarının eğitimine destek olmak için TEV’ le işbirliği yaptık ve “Korona Kahramanlarına Destek, Çocuklarına Gelecek” sloganıyla yola çıktık. Bu süreçte TEV Ankara Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Turna’ya bu işbirliği için teşekkür ederiz. Ayrıca projeye hayat veren diğer destekçilerimizi de unutmamak lazım. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çok güçlü sponsorların desteğiyle başlamanın güveni içindeyiz. En çok da sanatçılarımızın projeye desteği önemli, projeye bağışlanacak her eser ve o eserin satışından elde edilen gelir, fona aktarılacak. Fon aracılığıyla da öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs desteğinde bulunacağız.” dedi.

Sanatçılar sergiye plastik sanatların her disiplininde, ölçü standardına uymak koşulu ile katılabilecekler. Yalnızca www.portart.org sitesine girip şartnameyi okumaları ve kayıt olmaları gerekiyor. Her eser aynı fiyattan satışa çıkarılacak ve açık artırma yöntemiyle satılacaktır. Eser, alıcıya yalnızca, TEV Korona Kahramanlarına Destek Fonuna yapılan bağış makbuzu karşılığında teslim edilecektir. Eserlerin teslim tarihi 30 Ağustos 2020 olarak belirlenmiştir.

Art Boya, PonArt, Piece of Art News, Wom Bilişim, SB Sanatsal Baskı ve Art Contact- İstanbul, projenin sponsorlarıdır. Proje, her türlü desteğe açıktır. UPSD ve Piece of Art Store da projeye destek vermektedir. Destekleyenler arttıkça ilave edilerek, kamuoyuna duyurulacaktır.

TEV yöneticilerinin açıkladığı bilgilere göre; burs başvurusu için, Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı (doktor, hemşire, teknisyen, diş hekimi, eczacı, hasta bakıcı, hastane işçisi vb.) çocuğu olmak ve eğitim hayatına devam ediyor olmak yeterlidir. Burs, öğrencinin eğitim hayatı boyunca sürecektir. Arzu eden sanatçılar, resim bağışının dışında da, ilgili hesaplara nakdi yardım yapabileceklerdir.

Bulaşıcı olan iyiliktir, gün, sağlık çalışanları için destek verme günüdür. Tüm sanatçıların katılımıyla büyüsün, güçlensin ve bu günlere damgasını vuran bir proje olsun.

Burs başvurusunda bulunmak isteyenler için adres:

koronabursu@tev.org.tr

TEV- Ankara Hesap bilgileri:

Türk Eğitim Vakfı

Garanti Bankası, Meşrutiyet Şubesi, Şube Kodu: 528

Hesap No: 6295766

IBAN: TR13 0006 2000 5280 0006 2957 66

İrtibat: Çiğdem Tunçkanat

Email: ctunckanat@tev.org.tr

İletişim:

Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi Ceo’su ve Proje Yöneticisi

Hakan Körpi / 0532 216 1035


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.