Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 23:59:00

B.M Genel Sekreteri Guterres: 2. Dünya Savaşından beri en zorlu kriz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Salı günü Koronavirüs’ün (KOVİD-19) sosyo-ekonomik etkilerini açıklayan bir raporun duyuru toplantısında yaptığı açıklamada, Dünya’nın 2. Dünya Savaşından beri en büyük kriz ile mücadele ettiğini belirtti. Guterres, bütün ulusların virüs salgını dolayısıyla “yakın geçmişte paraleli olmayan” büyük bir ekonomik durgunlukla karşı karşıya geldiklerini açıkladı.

B.M lideri, ekonomik durgunluğun ve salgının etkilerinin dünya çapında yüksek dengesizlik, çalkantı ve çatışma olarak baş gösterebiliceğini belirtti. 

Guterres, KOVİD-19 pandemisine karşı güçlü ve etkili küresel cevap oluşturulması, ölümcül virüsün sebep olduğu sosyal ve ekonomik tahripe karşı da dayanışma çağrısı yaptı

Antonio Guterres, “Verilecek cevabın büyüklüğü, krizin boyutu ile orantılı, büyük çapta, koordineli ve kapsamlı olmalıdır. Ülkeler ve Uluslararası açıdan alınacak önlemler Dünya Sağlık Örgütü tarafından yönlendirilmedir.” dedi. Antonio Guterres, bazı ülkelerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) talimatlarını dinlemediğini de ekledi.

Guterres, “KOVİD-19 Cevap ve Toparlanma fonu” oluşturulucağını duyurdu. Planlanan fon ile düşük ve orta gelirli ülkelere maddi yardım ve devletlere kriz ile mücadele edebilmeleri için destek olunması hedefleniyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.