Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-02 22:28:00

PASHA Bank, 2019 yılında nakit kredi büyüklüğünü yüzde 28 oranında artırdı

PASHA Bank, istikrarlı büyüme hedefi doğrultusunda bir önceki yıla göre yüzde 28 oranında büyüyerek, aktif büyüklüğünü 1,7 Milyar TL’ye çıkarırken, nakit kredilerini de yüzde 28 artırdı. PASHA Bank’ın 2019 yılı net kârı ise 25,7 Milyon TL olarak açıklandı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet veren PASHA Bank, 2015 yılından bu yana sürdürdüğü istikrarlı büyümesini 2019’da da devam ettirdi. Brüt faaliyet kârını yüzde 25 artışla 83 milyon TL’den 104 Milyon TL’ye yükselten banka, 2019 yılı sonu itibarıyla 25,7 Milyon TL net kâr elde etti. PASHA Bank, aktiflerini bir önceki yıla göre yüzde 28 oranında artırarak 1,7 Milyar TL’ye çıkartırken, nakit kredi büyüklüğünü de aynı oranda artırdı.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in ulusal kredi notunu "BBB+(tur)" olarak teyit ettiği PASHA Bank, bugüne kadar yurtiçinde Türk Lirası cinsinden bono ihraçlarının yanı sıra Azerbaycan’da da ABD Doları ve Euro cinsinden yaptığı tahvil ihraçlarıyla kaynak yapısını çeşitlendirerek Türk ekonomisine finansal kaynak yaratmayı sürdürdü. PASHA Bank tarafından ihraç edilmiş olan ABD doları cinsinden tahviller Bakü Borsası’nda işlem görmektedir.

6 Mart’ta Türkiye’deki 5. yılını kutlayacak olan PASHA Bank, 2019 yılında taşındığı Eski Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan 22.000 m2’lik yeni Genel Müdürlük binasında müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Banka’nın; 2020 yılında yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetlerini daha da genişleterek Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına yatırım yapma ve varlığa dayalı menkul kıymet ihraçları ile sermaye piyasalarından kaynak sağlanmasına aracılık etme hedefleri bulunmaktadır.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.