Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-20 08:45:00

BIST100 120 Bin seviyesinde güç mü kaybediyor?

BIST100 120 Bin seviyesinde güç mü kaybediyor?

Yurtiçinde jeopolitik gelişmelerin yarattığı negatif havanın yanı sıra dün gün içerisinde TCMB kararı da piyasalarda etkili oldu. Piyasa tahminlerine paralel şekilde, Merkez 50 baz puanlık faiz indirimine gitti ve politika faizini %10.75 seviyesine çekti. Karar sonrasında Dolar/TL kuru 6.09 seviyesine yaklaştı. Kur kritik olan 6.07 seviyesini aşarak 6.10 direncine doğru kapı aralamış oldu. Endeks kanadında ise 120 Bin üzerindeki hareket kalıcı olmadı ve günü 119.196 puanla %0.32 aşağıda kapattı. Endeksin 120Bin üzerinde zayıf kalması yukarı yönlü hareketi sınırlıyor. Bugün yurtiçi piyasalarda veri gündemi sakin fakat olası haber akışları endeks ve kur hareketinde etkili olabilir. Diğer yandan bu sabah Asya piyasalarında pozitif bir hava var fakat vadeliler ağırlıklı negatif. Spot ve vadeli kanadındaki ayrışmanın sürmesi, endeksinde yatay pozitif açılışı sonrasında dönüşün olabileceğine işaret ediyor.

Yurtdışında ise Coronavirüsünden dolayı ölenlerin sayısı artarken, piyasaların bu duruma reaksiyon vermeyip daha çok ons altın gibi güvenli liman enstrümanlarının karşılık verdiği gözleniyor. Ons altın 1600$ üzerine çıkarken, paladyum rekor kırıyor. Endekslerde ise bu sabah Asya’da pozitif bir hava var. Dün akşam kapanışta ABD’de S&P ve NASDAQ rekor kapanış gerçekleştirdi ve Dow Jones’un yükselişi sınırlı kaldı. Bilanço bazlı fiyatlamalar endekslerin hareketinde önemli bir faktör. Bugün yurtdışı piyasaların takvimi ikincil düzey veriler ile şekilleniyor. Bunun yanı sıra coronavirüsüne dair haber akışları da fiyatlamalar açısından önemli olacak.

BIST100 120 Bin seviyesinde güç mü kaybediyor?

Manşette Öne Çıkanlar

· ABD Dışışleri Bakanı Pompeo, İran'ı, bölgesel güvenlik konularını ve ekonomiyi konuşmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.

· ABD Adalet Bakanı W. Barr’ın Başkan D. Trump’ın yargıya müdahale ettiği şeklinde yorumlanan Twitter mesajlarının ardından istifa etmeyi düşündüğü belirtildi.

· Arjantin Merkez Bankası gösterge faizi 400 baz puan daha düşürerek %44'den %40'a çekti. Bu, Devlet Başkanı Fernandez'in Aralık ayında göreve gelmesinden bu yana yapılan 7'nci faiz indirimi oldu.

· Çin Merkez Bankası, gösterge konumdaki 1 yıl vadeli temel kredi faiz oranını (LPR) 10 baz puan indirerek %4,15'ten 4.05'e indirdi.

· TCMB 1 hafta vadeli repo faiz oranını %11,25 seviyesinden %10,75 seviyesine indirdi.

· IMF G-20 raporuna göre, Türkiye’nin 2020 GSYH tahmini %3, 2021 yılının ise %3,0 olarak korudu.

· Borsa İstanbul’da bugün yatay pozitif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.