Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-12 15:00:00

Zyxel’den öğrencilere moral desteği

Işık Koleji ortaokul öğrencileri ile buluşan Zyxel Channel Head Tuğba Şişik pandemi döneminde öğrencilere moral desteğinde bulundu. Bilişim haftası nedeniyle online olarak gerçekleştirilen etkinliğe katılan Şişik, gençleri geleceğin iş kolları hakkında bilgilendirdi.

Yapay zeka entegreli bulut tabanlı ağ teknolojileri çözümleri sunan Zyxel,pandemi döneminde de sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Bilişim Haftası vesilesi ile Işık Koleji öğrencileri ile online olarak bir araya gelen Zyxel Channel Head Tuğba Şişik, geleceğin meslekleri hakkında gençleri bilgilendirdi. Yapay zeka, ağ teknolojileri Wi-Fi 6 teknolojisi ve siber güvenlik alanında katılımcıların sorularını yanıtlayan Şişik, kız öğlencilere mühendislik alanında eğitim görmeleri için çağrıda bulundu.

Z kuşağı öğrencilerinin çok şanslı olduğunu söyleyen Tuğba Şişik, “İş ortaklarımız ile beraber Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğunda birçok sektörde başarılı projelere imza attık. Ancak bunların da ötesinde Zyxel Türkiye olarak sosyal sorumluk projeleri bizim için ayrı bir öneme sahip. Covid -19 nedeniyle iş hayatı profesyonelleri kadar öğrencilerimiz de zorlu bir süreçten geçmekte. Onlara bu dönemde moral olmak ve yollarına ışık tutmak istedik. Toplum olarak gençlerimizi geleceğe hazırlamak hepimizin ortak görevidir” dedi.

Sunumunda Türkiye’deki kadın mühendis açığı ve bilişim sektöründe yetişmiş üş gücü soruna dikkat çeken Şişik, öğrencilere ağ mühendisliği ve yapay zeka mühendisliği alanında uzmanlaşmalarını tavsiye etti.

Siber güvenlik uzmanları, ağ teknolojileri mühendisleri ve yapay zeka mühendislerinin şirketlerde hangi görevleri üstlendiğine dair öğrencilerin aydınlatan Şişik, Wi-Fi 6 teknolojisinin gelecekte hayatımızı nasıl şekillendireceğini örneklerle açıkladı.

Yeni Dünya düzeninde dijitalleşmeyi benimseyen bireyler ve kurumlar fark yaratacak!

“Yapay zeka, büyük veri – big data gibi yeni nesil teknolojiler; sundukları avantajlarla, Covid -19 salgınında halk sağlığı sorunlarına yanıt vermede önemli bir rol oynadı. Blockchain, bulut bilişim teknolojisi, akıllı ses tarama sistemi, akıllı görüntü okuma sistemi, 5G devriye robotları ve drone teknolojisi bu dönemde öne çıkan teknolojiler oldu. Öte yandan Covid -19 salgını, teknolojinin, dijitalleşmenin, endüstri 4.0 ve akıllı üretim uygulamalarının faydalarını bir kez daha gözler önüne serdi.Covid -19 krizi sürecinde IoT’nin, sağlık sistemlerinin modernizasyonu, kriz yönetimi, kamu sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri ve üretim konularında önemli roller oynadığı gördük. Akıllı teknolojilerin yalnızca kriz dönemlerinde değil, bu süreçten sonra da üstün fayda sağlayacağının altını çizmek isterim” dedi.

İş hayatında başarı için; hedefli ve planlı çalışmanın önemine dikkat çeken Tuğba Şişik sözlerine şöyle son verdi: “Dijital dönüşümü özümseyen, firmalar / eğitim kurumları pandemi sürecinde faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Pazarlamadan üretime tüm süreçlerinde dijitalleşmeyi benimseyen kurumların pandemi sonrasında oluşacak yeni dünya düzeninde fark yaratacağı aşikar. Bu nedenle siz gençlerin bilişim teknolojileri alanında eğitim görmesi ülkemiz için çok değerli. Gençlerimize güvenim tam.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.