Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 09:41:00

İyimser başlangıç görüldü

ABD'de Covid-19 hastalığı aktif vaka sayısı, en yakınındaki İtalya'yı ikiye katlayarak 150 bini aştı. Trump, alınan önlemleri Nisan sonuna kadar uzatırken ay ortasında zirveyi görmeyi beklediklerini açıkladı. Yolun sonunun hafiften belli olmaya başlaması piyasaları olumlu etkileyebilir mi? Dün bunla ilgili olabilecek bir gün yaşanmış olabilir.

 

9 Mart Pazartesi % 7.6 düşen S&P500 Endeksi; 16 Mart Pazartesi de % 12.0 düşmüş ve ardından gelen hafta başı 23 Mart Pazartesi de % 2.9 düşmüştü. Ve dün 30 Mart Pazartesi günü % 3.4 yükseldi. Nihayet yeni haftaya başlangıçta "korku" değil "umut" var denilebilir mi? Avrupa borsaları da dün genelde artışla kapandı. Bu durumda bu hafta için iyimserliğin biraz daha ağır bastığını söyleyebiliriz. JP Morgan da "çoğu riskli piyasa muhtemelen bu resesyon için en düşük seviyelerini gördü. Belki petrol ve borç sürdürülebilirliği sorunları nedeniyle bazı gelişen piyasa paraları hariç olabilir." şeklinde not yayınladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı. "Bu konuda devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, bir yardım hesabı açıldı" diyen Erdoğan 7 aylık maaşını bağışlayarak kampanyayı başlattı. İbanlar dışında "Korona" yazıp 8119'a gönderince 10 TL bağış yapılmış olunacak.

 

 Borsalar dün iyiyken paralarda ABD Dolarına talep dün yoğun boyutlara ulaştı. Özellikle Avrupa ve latin gelişmekte olan ülke paraları satış yediği gözlemlendi. Meksika, Şili % 3, G.Afrika ve Türkiye paraları % 2 değer kaybı yaşadı. Petrol ise 18 yılın düşüğüne indi. Bugün Trump, Putin ile petrol konusunu görüşecek.

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.