Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-25 10:48:00

Günlük strateji

BIST100 endeksi dün işlemleri %1,75 oranında kayıpla 114.789 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 113.462-114.984 aralığında gerçekleşti. Bankacılık endeksi %2,61, Sınai endeks ise %1,01 oranında kayıplar ile günü tamamladılar.

Küresel piyasalarda dün, koronavirüs salgınının yayılmaya devam etmesi ile birlikte risk iştahı azaldı. Almanya’da IFO iş güveni endeksi beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Almanya iş dünyasının koronavirüs salgınından dramatik bir şekilde etkilenmemesi, virüs etkisinin kısa vadeli olacağına işaret etti. Bu artış yöneticilerin otoritelerin salgının Çin büyümesine ve küresel büyümeye daha fazla zarar vermeden koronavirüs salgınının kontrol altına alınıp alınamayacağını bekleyip görmeleriyle geldi. Avrupa borsaları koronavirüs nedeniyle ölümlerin yaşandığı İtalya öncülüğünde 2016’dan beri en büyük düşüşünü kaydetti. Küresel çapta riskli varlıklardan kaçış ons altını 1690 USD seviyesini test etmesine ve dolar endeksinde artışa neden oldu. Yurtiçi piyasalarda dün, gerek salgın nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahındaki azalma, gerekse salgının komşu ülkelere sıçramış olmasının ve Suriye ve Libya ile ilgili jeopolitik risklerin yarattığı tedirginliklerden dolayı yurtiçi endeksler sert düştü. TCMB tarafından şubat ayına ilişkin Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. Buna göre, RKGE, şubatta bir önceki aya göre 2,8 puan artarak 104,1 seviyesinden 106,9'a yükseldi. Kapasite kullanım oranı ise %76 olarak ocak ayına göre göre hafif arttı.

Küresel borsalardaki toparlanmanın etkisi ile BIST100 endeksinin güne pozitif bir görüntü ile başlamasını beklemekteyiz.

Kaynak: Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.