Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-02 12:36:00

Uluslararası Piyasalar

EUR/USD: Hafta sonu Çin’de açıklanan Şubat ayı PMI rakamları koronavirüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin beklentilerden daha fazla olacağının göstergesi durumunda. 45 seviyesinde açıklanması beklenen imalat PMI verisi 35.7 olarak açıklanırken imalat dışı PPMI ise 30 seviyesinin altına gelmiş durumda. Gün içerisinde ise ABD tarafında ISM verisi takip edilecek en önemli veri durumunda. Hisse senedi endekslerinde görülen sert satış ve dolar endeksinde yaşanan kayıplara paralel olarak 1.1070 seviyelerinden işlem gören EURUSD paritesinde olası bir geri çekilmenin olması durumunda 1.1056 seviyesinde bulunan 100 günlük ve 1.1029 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalamalar takip edilecek önemli destek noktaları olarak karşımıza çıkacaktır. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ise 1.1098 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalama takip edilecek ilk ve en önemli direnç noktası konumunda.

GBP/USD: İngiltere’de gün içerisinde açıklanacak olan imalat PMI verisinin son hali ve Ocak ayına ait Mortgage başvuruları takip edilecek veriler arasında. Haftanın geri kalanında ise önem derecesi yüksek bir veri açıklaması yok. AB ile İngiltere arasında Brexit sonrası ticaret görüşmelerinin ilk turu bugün başlıyor. Görüşmeler daha başlamadan her iki tarafın da taleplerinden geri adım atmayacağına dair açıklamalar 2020 sonuna kadar yapılması gereken anlaşmanın ihtimalini azaltıyor. Eğer AB ile İngiltere ticaret anlaşması yapamazsa DTÖ’nün kuralları uygulanacak. Geçtiğimiz hafta 1.30 seviyelerinden geri çekilen ve 1.2840 seviyelerinden işlem gören GBPUSD paritesi için 1.28 psikolojik sınırı takip edilecek ilk destek noktası konumunda. Satış baskısının devam etmesi durumunda ise 1.2730 ve 1.27 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalama takip edilecek önemli teknik seviyeler olarak öne çıkıyor.

USD/JPY: Hafta sonu beklentilerin oldukça altında açıklanan Çin PMI rakamları sonrasında piyasalarda koronavirüsün finansal piyasalara etkisinin tahmin edilenden daha fazla olacağı düşüncesi öne çıkıyor. Japonya Merkez Bankası piyasaları ve ekonomik verileri yakından takip ettiğini ve finansal şirketlere ek likidite sağlandığını açıklarken piyasalar bu adımı daha sonrasında bankadan ek teşviklerin de önünün açılması olarak yorumladı. Merkez Bankası adımları sonrasında Yen G10 para birimleri arasında dolara karşı değer kaybeden tek para birimi olurken 108.50 seviyelerinden işlem görmekte. 108.40 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalama parite için en önemli direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor ve kapanış bazında da kırılması yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. 109 ve 109.23 seviyesinde bulunan 100 günlük ortalama takip edilecek direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor.

XAU/USD: Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs kaynaklı endişelerle beraber $1700 seviyelerini test eden değerli metal kazanımlarını koruyamadı ve $1600 seviyelerinden işlem görmekte. Son 2 haftadır hisse senedi piyasalarında görülen sert satış baskısı sonrasında özellikle fonların teminat tamamlama çağrılarına karşılık verme adına altın çıkışları en önemli neden konumunda, ayrıca yatırımcıların koronavirüs kaynaklı endişeler sonucunda ABD 10 yıllık tahvillerine geçme istedi de etkili olmuş durumda. Gün içerisinde $1575 seviyesine kadar geri çekilen spot altın kayıplarını geri almış durumda ve yaklaşık $15 primle $1600 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Değerli metal $1600 seviyesinin üzerinde tutunamazsa $1580 seviyesi ve sonrasında $1568 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalama takip edilecek ilk destek noktası olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.