Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-12 09:23:00

Piyasaların yönü

BIST100…Kapanışta Geriledi… Haftanın ilk iş gününde yurt içi piyasalar gün boyu sürdürdüğü primli işlemi gün sonunda geri vererek yataya yakın bir kapanış gerçekleştirdi. Koronavirüs pandemisinin yayılım hızı ve ikinci fazın başlayabileceğine yönelik olumsuz beklentiler özellikle Avrupa hisse senedi piyasalarında aşağı yönlü satış baskısını artırdı. Yurt dışı hisse senedi piyasalarındaki risk iştahındaki düşüklüğe direnç gösterse de koronavirüs pandemisinde ikinci fazın başlayabileceği endişeleri endekslerin satıcılı bir görünüm izlemesine neden oldu. Kur tarafında ise geçtiğimiz haftaki dalgalı seyirden sonra BDDK’nın aldığı kararın kur tarafında yansımaları olumlu oldu. BDDK yurt dışı yerleşik 3 bankaya işlem yasağını kaldırdı. Yeni işlem gününde Asya Pasifik piyasalarında risk iştahı düşük seyrediyor. Endeksin güne yataya yakın ekside başlaması beklenebilir.

 

 

USDTRY…TL Dolara Karşı Direnç Gösteriyor… TL Dolar karşısındaki kayıplarını geri alma konusundaki kararlığını sürdürüyor. Dolar TL kuru 7.05 seviyelerine geriledi. Kurdaki geri çekilmelerin kalıcılığının sağlanması için risk priminde gerileme ve döviz likiditesine ilişkin gelişmeler takip edilmeye devam edecek.

 

 

EURTRY…7.62 Seviyelerinde…TL majör para birimleri karşısındaki geçen haftaki kayıplarını geri alma konusunda kararlı. Euro TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde 7.62 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…Dolar Güvenli Liman Talebinden Destek Buluyor…Euro Bölgesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aldığı tedbirleri gevşetmeye hazırlanırken, Avrupa Merkez Bankası ve Almanya Federal Mahkemesi arasındaki varlık alım programı anlaşmazlığın derinleşmesi Euro varlıklar üzerinde baskı kuruyor. Dolar global bazda güçlenirken, Lagarde koronavirüs krizini aşabilmek adına ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti. ECB’nin Almanya Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen daha fazla parasal genişlemeye gidebileceği beklentisi Euro üzerindeki satış baskısını artırıyor. Bugün ABD’den gelecek enflasyon verisi takip edilecek.

 

 

XAUUSD…Yeniden 1700 $’ın Altına Sarktı…Doların global bazda güçlenmesiyle birlikte altın satış baskısı altında kaldı. Koronavirüs pandemisi kaynaklı tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması piyasalardaki risk iştahına destek oluyor. Yeni işlem gününde altının ons fiyatı 1699 $ seviyelerinde.

 

 

GLDGR…Sınırlı Bir Şekilde Geriledi…Altının ons fiyatındaki gerileme ve Dolar TL kurundaki yatay hareketle birlikte gram altın fiyatındaki gerilemeye destek sağlıyor. Altının ons fiyatındaki gerilemenin devam etmesi ve Dolar TL kurundaki yatay hareketin devamı halinde geri çekilmenin devam etmesi beklenebilir.

 

 

BRENT...Dar Bir Bantta Fiyatlanıyor…Petrol fiyatları Suudi Arabistan’ın üretimi son 18 yılın en düşük seviyelerine çekmeyi hedeflediği haberleriyle birlikte sınırlı bir şekilde yükseldikten sonra 30 $’ın üzerinde kalıcılığı sağlayamayarak 29 $ seviyelerine geriledi.

 

 

S&P500…Karışık Bir Seyir İzledi…Wall Street ABD ekonomisindeki yeniden açılma adımlarının ileride yeni kısıtlamalara yol açabileceği endişesiyle beraber haftanın ilk işlem gününe karışık bir seyirle başladı. Eyaletlerden gelen haberler takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.