Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-05 01:27:00

Trump: “Maalesef çok sayıda kişi ölecek.”

Dış Haberler, 5 Mart (HİBYA) – Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü düzenlenen Beyaz Saray basın toplantısında Koronavirüs’e (KOVİD-19) karşı mücadelede Ordu ve Federal Hükümete daha fazla yardımlarda bulunacaklarını, ABD’de hastalığın merkezi olan New York’a daha fazla destek göndereceklerini ve KOVİD-19 krizinde çok daha fazla ölüm beklenildiğini açıkladı

Karamsar bir tonla basın toplantısını açan Trump, “Maalesef çok sayıda kişi ölecek. Ölüm olacak. Hayat kurtarmak istiyoruz. Mümkün olduğunca en az yaşam kaybının olması istiyoruz” dedi ve “Biz sizin için savaşıyoruz ve hepimiz buna (Koronavirüs salgınına) birlikte dayanıyoruz.” diyerek ekledi. 
Gelecek haftalarda daha fazla ölüm olacağını belirten Trump, ülkenin “eninde sonunda” hastalığı atlatacağını belirtti.

Donald Trump, ABD’nin hastalıkla mücadelede en zorlu döneme girdiğini ve vaka sayısının çok daha fazla artabileceğini söyledi. Bu dönemde eyaletlerin hayati tıbbi ekipman ihtiyaçlarını “şişirmemelerini” tembihledi, Federal Hükümet ve Birleşik Devletler ordusuna hastalıkla mücadele doğrultunda daha fazla yardımlar sağlanacağını şu sözlerle belirtti;
“Çalışan askerlere, denizcilere, binlerce sağlık personellerine, profesyonellere, hemşirelere ve doktorlara ek olarak muazzam bir ordu desteği ekleyeceğiz.”

ABD Başkanı Trump, Federal hükümetin daha fazla koruyucu ekipman temini ve gerektiği yere ulaştırılması için çalıştığını ama vakaların az olduğu bazı eyaletlerin ihtiyaçlarından çok daha fazla ekipman istediğini açıkladı. 

Trump, hastalığın “en kötü darbeleri” hissedildiği zaman tıbbi malzemelerin ihtiyacı olan yerleri gitmesi ve ABD vatandaşların can sağlığı için “dünyayı yerinden oynatacaklarını” söyledi. Donald Trump, New York’a ekstra yardım ulaştırılması için çabaladıklarını ve ekstradan 180 milyon tıbbi maske sipariş ettiklerini ekledi.

ABD Başkanı açıklamalarına bir çok kez tekrar ettiği ülkeyi yeniden açma mesajlarına ekledi, Trump, “Bu savaşı bitireceğiz, işimize geri dönmeliyiz. Ülkenin tekrardan açılması lazım” dedi

John Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, ABD’de 305,000’den fazla aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi, ölüm sayısı ise 8,200’den fazla oldu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.