Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 17:06:00

RE-SET Workspace pandemi sonrası çalışma alanlarının standartlarına reset atıyor

HAN Spaces’in öncülüğünü yaptığı ortak düşünce ve proje platformu RE-SET Workspace, içerisinde bulunduğumuz salgın süreci sonrasında sosyal izolasyonun korunacağı yeni dönemde farklı platformlarda görüş bildiren tüm paydaşları, aksiyona geçilmesi ve standartların belirlenmesi için bir araya getiriyor.

 

 

RE-SET Workspace’in iki aşamadan oluşması ve üç aya yayılacak bir program olması planlanıyor.İnisiyatifin ana amacı; bu öngörüler ile iş hayatının yeni düzene bir an önce adapte olmasını sağlamak, insanı odağına alan, sağlıklı, sürdürülebilir, teknolojiye entegre mekanlar ve çalışma standartları için yeni döneme yol gösterici olmak.

 

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürünü tasarım ve teknolojiyle harmanlayıp, insan odaklı, doğaya saygılı ve mutlu mekanları hayata geçiren HAN Spaces, içerisinde bulunduğumuz salgın süreci sonrası ofis ve çalışma alanlarının tartışılacağı RE-SET Workspace adlı bir ortak düşünce ve proje platformu kurdu.

 

RE-SET Workspace, Nurus’un ana sponsorluğunda; mimariden, insan kaynaklarına, teknolojiden, sağlık ve sürdürülebilirliğe farklı platformlarda yer alan tüm paydaşları bir araya getirecek. Alkaş organizasyonuyla sektör paydaşları aksiyona geçecek ve yeni düzen standartlarının belirlenmesi için çalıştaylara katılacak. RE-SET Workspace, Peryön, İDEALİST İç Mimarlık Derneği, WWF- Türkiye (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı), Özyeğin Üniversitesi, Girişimcilik Vakfı, Özay Hukuk gibi değerli paydaşlar, akademisyenler, sektörün önde gelen şirketlerinin insan kaynakları yöneticileri, teknoloji şirketleri, proje yöneticileri, gayrimenkul uzmanları ve servis sağlayıcılarıyla birlikte geleceği kurgulayacak. Tüm katılımcılar, pandemi sonrası yeni dünyanın yeni insanı için iş hayatının nasıl değişeceğini ve bu değişimin mekansal etkilerinin ne olacağını değerlendirecek. Future Bright araştırma şirketi, katılımcılardan gelen iç görü ve çözüm önerilerini bir araştırma raporu haline getirecek. Tüm bu çıktılar hem kamuoyu hem de kamu otoriteleri ile paylaşılacak.

 

HAN Spaces kurucu ortağı ve CEO’su Gizem Burteçin, “Biz HAN Spaces olarak çalışmayı verimli ve keyifli kılan, kurumlara uçtan uca hizmetler, deneyimler sunan bir Flex Space yönetimi ve Proptech (gayrimenkul teknolojileri) şirketiyiz. Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü teknoloji ve tasarımla buluşturuyor, odağında insan olan, doğaya saygılı ve mutlu mekanlar kurguluyoruz. Covid-19 ülkemizde de ofislerin genelini ve tabi ki ortak calışma alanlarını ve bina yönetimlerini de doğrudan etkiledi. Biz de HAN Spaces olarak kurucularımızdan da gelen tecrübe ve bina yönetimi deneyimimizle bu dönemde üzerimize düşeni yaparak yeni dünyanın yeni insanı için iş hayatı nasıl olacağını disiplinler arası bir bakış açısıyla ele almak adına RE-SET Workspace adlı bir ortak düşünce ve proje platformu kurduk. Amacımız tüm paydaşlarımızla beraber çalışma alanlarının geleceğini planlamak ve ofis alanlarını açtığımız yarınların standartlarını beraber oluşturmak”.

 

Toplantıya katılan JLL Türkiye ve HAN Spaces YK Başkanı Avi Alkaş ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Global ölçekte 93 binden fazla çalışanı olan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak dünyadaki çalışma arkadaşlarımla düzenli aralıklarla görüşüyorum. Çin, Japonya ve Güney Kore’nin farklı koruma ve güvenlik önlemleriyle çalışmaya başladığını gözlemliyoruz. Bu senaryolara bakarak ben de iki ay sarkma ile Çin’i takip edeceğimizi düşünüyorum”

JLL’nin araştırmasına göre 10 sene içerisinde Amerika Ofis pazarının %30'u Flexible Space olacak yani esnek çalışma alanlarına geçileceğini belirten Avi Alkaş, “Re-Set Workspace platformunu mesafe kavramının iş hayatına nasıl uyumlanacağı ve neleri / nasıl değiştireceği insan – mekan – zaman üçlemesi çerçevesinde tartışmak için hayata geçirdik. Covid-19 sonrasında daha da büyük bir ivme ile konvansiyonel ofislerin yerini home ofisleri de belli oranda içeren ama eve yakın uydu ofislere de yer açan hibrid ve esnek yapılanmaya bırakacağını düşünüyoruz. Biz de bu kapsamda Türkiye için kolları sıvadık. Türk iş dünyası için önemli kazanımlar ortaya koymayı hedefleyen bu platforma bu süreci önceden deneyimlemiş ve çalışma alanlarının standartlarını önceden belirlemiş uluslararası profesyonelleri, dernek başkanlarını, üst düzey yöneticileri de dahil etmeye özellikle özen gösterdik. Bu platformun çıktılarını TÜSİAD ve ilgili bakanlıklarla paylaşacağız.‘’

 

Nurus YK Başkanı Güran Gökyay ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Dünyada şirketlerin çalışanlarını hangi koşullarda ofislere geri getirecekleri bu günlerde sıklıkla konuşulan konuların başında yer alıyor. 93 senelik bir sanayi şirketi olarak binaların, ofislerin evrimine birebir tanıklık ettik. Paylaşım ekonomisine geçişle içine kapalı hiyerarşik düzen yerini açık ofislere, paylaşımlı sistemlere bıraktı. Bu şeffaflık ve sosyalliğin iletişimsel kazanımlarını kaybetmeden yeni dönem adaptasyonunu sağlamalıyız. Şimdi insanı odağımıza alarak, teknolojiyle doğru şekilde entegre edeceğimiz ekosisteme saygılı, yaşanabilir şehirler için binaları ve çalışma alanlarını konuşmanın zamanı. Özellikle çok katlı binalarda asansöre binme trafiğinin ya da öğle yemeğine gitme sürecinin nasıl kurgulanacağı herkes için merak konusu. Çalışma alanlarının standartlarının acilen ve en doğru şekilde belirlenmesinin her sektörü birebir etkileyen, insan sağlığını doğrudan etkileyen, ekonominin yeni döneme hızla adapte olmasına büyük ivme sağlayacak bir konu. Ofis binaları ve çalışma alanlarında ihtiyaçlar nedir? Nasıl standartlar oluşturulmalı? Ofis içi sosyal mesafe nasıl korunacak? Ofis içi sirkülasyon nasıl sağlanacak? Kapı kollarından, masa seperasyonlarına, dezenfeksiyon koşullarından, mobilya ve havalandırma standartlarına kadar tüm teknik konular detaylandırılmalı, somut, uygulanabilir ve herkese yol gösterecek çıktılar, standartlar olmalı. Bu değişimi konsensüs ile yönetmeliyiz. Türk şirketleri yeni dönem adaptasyonunu hızlı, makul ve uygulanabilir şekilde hayata geçirirse global ölçekte rekabet avantajı sağlarız, bölgesel üretim gücümüzü ve ekonomik etkinliği sağlarız.

 

IDEATHON’la başlıyor

Platformun ve programların ana amacı bu öngörüler ile iş hayatının bir an önce yeni düzene adapte olmasını sağlamak, insanı odağına alan, sağlıklı, sürdürülebilir ve teknolojiye entegre mekanlar ve çalışma standartları için yeni döneme yol gösterici olmak.

Bu kapsamda Re-Set Workspace’in programı Ideathon ve Design Challenge’dan oluşacak 2 faz ile 3 aya yayılacak. Her fazın somut çıktıları olacak. 30 Nisan’da açılış oturumu ile start alacak olan platformun ilk ayağı Ideathon’da; söyleşiler, anketler, paneller ve fikir havuzunun oluşturulması için bir fikir maratonu düzenlenecek. İnsan, Çalışan Sağlığı ve İş Yeri Güvenliği, Sürdürülebilirlik, Tasarım, Teknoloji ve Çalışma Alanları’ndan oluşan 6 farklı alanda alt komisyonlar oluşturulacak ve düzenlenecek çalıştaylar sonrasında her komisyonun çıktılarından raporlar ve makaleler oluşturulacak. Mekan Tasarımı Proje Yarışması kapsamında ortaya çıkacak fikir ve komisyon raporları doğrultusunda; mimari proje yarışması açılacak, sektörlerin önde gelen isimlerinden oluşturulacak jüri projeleri değerlendirecek.

 

Pandemi sonrası mesafe kavramının iş hayatına nasıl uyumlanacağı ve neleri / nasıl değiştireceğinin tüm perspektifler çerçevesinde tartışılacağı platformun tüm çıktıları; ilgili kamu kurumları, STK’lar ve iş dünyası ile paylaşılacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.