Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-23 19:10:00

Dolu dolu 23 Nisan çoşkusu

Şişli Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını, karantina sürecinde pandemi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak günler öncesinde planladı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin bando takımıyla 23 Nisan’da tüm Şişli sokaklarını gezdi. Keskin, hem komşularıyla 23 Nisan’ı kutladı hem de onlara bu zorlu süreçte moral verdi.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, " Büyük bir hevesle aylar önceden hazırlanmaya başladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımız, maalesef Covid-19 salgını nedeniyle iptal oldu. Çocuklar ilk defa bir 23 Nisan’ı evde geçirecek. Biz onların bayram neşesinden mahrum kalmalarını istemiyoruz. O yüzden çok güzel bir kampanyaya başladık. Sosyal medya hesaplarımızdan çocuklarımıza duyuru yaptık. Onlarla beraber rengarenk rüzgar gülleri yaptık. Bando takımımızla her bir mahalleyi teker teker gezerek, 23 Nisan’ın 100. yılında onlara unutulmaz bir bayram yaşattık” dedi.

Kutlamalar dijital etkinliklerle günler öncesinde başladı

Şişli Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden günler öncesinde başlayan kutlamalarda çocukların boyadığı Şişli Belediyesi’ne özel tasarlanan 23 Nisan ve 100. yıl temalı resimler evlerin camlarına asıldı. Çocuklardan gelen, boyama yaparken çekilmiş fotoğraf ve videolar belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Pencere ve balkonlar rengarenk oldu

Sosyal medya hesapları üzerindenpaylaşılanvideo sayesinde çocuklarla birlikte Rüzgar Gülü yapıldı. 23 Nisan günü tüm çocuklar Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve bando ekibine Türkiye bayrakları ve rüzgar gülleriyle eşlik etti.

 

Şişlili çocuklardan farkındalık yaratan kutlama

Çocuklar; hayallerini, dileklerini anlattıkları, şiirler okuyup şarkılar söyledikleri videolarını paylaştılar. Duatepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki bir çocuğumuz ise işaret diliyle söylediği 23 Nisan şarkısıyla hem arkadaşlarına seslendi hem de farkındalık yarattı.

23 Nisan’da büyükler de unutulmadı

Çocukluğu Şişli’de geçen yetişkinler Şişli sokaklarında çekilen çocukluk fotoğraflarını#şişlidebenimçocukluğumhashtagi ile paylaştı. Fotoğraflar,Şişli Belediyesi sosyal medya hesapları ve web sitesinde paylaşıldı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.