Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-18 19:00:00

BBC: 2020’de ekonomik büyümesini koruyan tek ülke Çin olacak

İngiliz haber kanalı BBC’nin haberinde dünya genelindeki şirketlerin yüzde 90’ının Çin’i ideal satın alma destinasyonlarından biri olarak gördüğü belirtilerek, Çin’in küresel tedarik zincirinde son derece önemli rol oynadığı ve kuvvetle muhtemel bu yıl büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olacağı çıkarımı yapıldı. 

Haberde, Covid-19 salgınının küresel ticarete dev olumsuz etkiler getirdiğine, bu sürecin işletmelere tek bir ülkeye bağımlı kalmanın hiçbir fayda sağlamayacağını öğrettiğine dikkat çekildi. 
 
Küresel tedarik zinciri yönetim şirketi QIMA’nın gerçekleştirdiği en son anketin sonuçlarına yer verilen haberde, Çin ve ABD arasında gerginliğin devam ettiği ve salgının küresel boyutta yaşandığı bir dönemde, Amerikalı işletmeler dahil dünyadaki tüm şirketlerin Çin piyasasına bağımlılığının aynı seviyede kaldığı kaydedildi. Ankete katılan işletmelerin yüzde 87’si, çeşitli tedarik kanallarının bulunmasına rağmen Çin'i halen ilk üç ideal satın alma destinasyonu olarak gördüğünü ifade etti. 
 
Çin’in küresel tedarikçi konumundan dünyanın en önemli müşterisi konumuna geçmekte olduğuna işaret edilerek, bu nedenle Çin’in 2020’de büyümeyi koruyabilen tek ekonomi olabileceği yönünde görüş bildirildi. Çin’in geçen onlarca yıl içinde küresel ticaret tanımlarını şekillendirdiğine, bu durumun kısa vadede değişmeyeceğine dikkat çekildi.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.