Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-30 19:59:00

Sağlık Bakanı Koca, DSÖ toplantısında Türkiye’nin KOVİD-19 mücadelesi hakkında konuştu

Yurt Haber, 30 Nisan (HİBYA) -  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, DSÖ yetkilileri ve diğer ülkelerin temsilcilerine Türkiye’de ki son durumu anlattı ve dayanışma çağrısında bulundu.

DSÖ Başkanı Tedros Ghebreyesus başkanlığında yapılan toplantıda Bakan Koca, “Biz her zaman güçlü bir DSÖ’ye olan ihtiyacın altını çizdik. Bu eşi benzeri görülmemiş tehdit karşısında, dayanışma en önemli silahımızdır. Bu süreçte, çatışmaları, karşıt görüşleri bir kenara bırakıp ilk olarak çözüme odaklanmalıyız. Bu zorlu günleri atlattıktan sonra ise nerede yanlış yaptığımızı hep birlikte değerlendirmeliyiz” diyerek ülkeler arasında iş birliği ve DSÖ’ye çağrısında bulundu.

Koca, DSÖ’ye Türkiye’nin son durumunu ve Koronavirüs (KOVİD-19) salgınında iniş trendini şu sözlerle aktardı: 

“Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı 991.613’tür. Dünkü günlük test sayımız ise 43.498’dir. Bu anlamda da çok önemli bir kapasite geliştirdiğimizi düşünüyorum. Erken tedavi protokolleri sayesinde hastalığın pnomoniye doğru ilerleme oranını %60’dan %12’ye düşürdük. Tedavinin ileri safhalarında entübasyon için acele etmeyerek hastalara yüzüstü pozisyonda hızlı akım oksijen tedavisi vererek olumlu sonuçlar aldık. Entübe edilmeyen hastaların iyileşme oranlarında anlamlı bir yükseklik yakaladık. Buna paralel olarak yoğun bakıma giren hastalarda vefat oranı da progresif bir şekilde %58’den %10’a düşüş göstermiştir. Filyasyon çalışmalarıyla ortalama 44 saatlik bir süre içinde temaslıların %99’una, yani yaklaşık 455 bin kişiye ulaşıldı.”


“Alınan tedbirlerle Türkiye ilk ölüm vakasından sonra 30’uncu günde pik seviyesini yakalamıştır. Ülkemiz virüsün en geç girdiği ülkelerden birisi olmuş, piki erken dönemde yakalamıştır. Vaka-ölüm oranı bakımından da Avrupa’nın düşük ülkelerinden birisi olmuştur. Bu iniş trendini sürdürmek adına ülkemiz, tedbirleri bir süre daha devam ettirme niyetindedir. Düşük rakamlara kanarak rehavete kapılmayacaktır.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.