Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-23 19:00:00

Merkel – Macron paketine karşı ''Tutumlu Dörtlü'' planı

Dış Haberler, 23 Mayıs (HİBYA) – AB içinde koronavirüs kilitlenmeleriyle ekonomik olarak tahrip olan Avrupa'nın ekonomik toparlanma planlarında, üye ülkeler arasındaki bölünmeler devam ediyor.

Kendilerini "tutumlu dördlü" olarak adlandıran dört AB ülkesi corona virüs sonrası ekonomik toparlanmaya yönelik kendi önerilerini sundu.

Avusturya, Hollanda, Danimarka ve İsveç'ten oluşan dörtlü Almanya Başbakanı merkel ile Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron tarafından geçen hafta sunulan zor durumdaki bölge ve ülkelere doğrudan destek paketine karşı çıkıyor.

Geçen hafta başında Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve Alman Başbakanı Angela Merkel, salgında yara alan AB ekonomisini onarmak için 500 milyar euro (546 milyar dolar) fon önermişti. Öneriye göre fon AB bütçesinden fonlanacak ve daha sonra AB ülkeleri tarafından geri ödenecek ve ağırlıklı olarak hibelerden oluşacak.

''Tutumlu Dörtlü'' ise, AB ülkelerine müşterek borçlar, doğrudan hibeler ve artan AB bütçesine karşı çıkarak bunun yerine, AB'nin krizden en çok etkilenen ülkelere öncelik vererek, uzun vadeli, düşük maliyetli krediler sunmak istiyorlar. Krediler, paraya en çok ihtiyaç duyan ülkelere ve sektörlere gidecek ve araştırma, inovasyon, sağlık ve iklim hedeflerine yönelik olacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.