Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-10 12:14:00

Çakal yavrularının süt annesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayvanlarını koruyup kollamaya ve izlemeye devam ediyor. 

Bu izlemelerde bazen belgesel tadında görüntüler çıkarken bazen ise yaban hayvanlarının annelik içgüdüsüyle başka bir hayvanın yavrusuna sahip çıktığı anlarla karşılaşılıyor.

Doğal alanlarda yürütülen yaban hayatı izleme çalışmaları ülkenin sahip olduğu yaban hayvanı çeşitliliği düşünüldüğünde, bu çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından da büyük önem taşıyor. 

Gümüşhane'de kameralara yansıyan anne ayının yavrularını emzirme anı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Doğal ortamında ve yağış altında bir yandan yavrularını besleyen ve bir yandan da etrafı gözetleyen anne ayı, anneler günün kutlandığı bugün, anneliğin doğada da ne denli özverili ve kutsal bir rol olduğunu hatırlatttı.

Diğer yandan ise bir anne köpek, kendi yavrusu olmamasına rağmen 6 öksüz çakal yavrusunu emzirerek onlara ''süt anneliği'' yaptı.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü bir ihbar üzerine kuzey ormanlarında 2, Çatalca mevkisinde ise 4 olmak üzere annesiz kalmış toplam 6 çakal yavrusuna ulaştı.

Karınları çok aç ve üşümüş olan yavrular, yapılan ilk müdahalenin ardından, DKMP İstanbul Bölge Müdürlüğü ile arasında protokol bulunan bir hayvanat bahçesine götürüldü. 

Yaban hayvanlarına uzanan şefkat eli bu kadarla da sınırlı kalmadı. Önce bir ceylan tarafından emzirilerek beslenen minik yavrular, daha sonra hayvanat bahçesinde bulunan ve yeni doğum yapmış olan bir köpek tarafından emzirilmeye başlandı.

Bu süreçte sağlıklarının iyi olduğu gözlemlenen minik çakalların kendilerini besleyebilecek kadar büyüdüklerinde doğal hayata bırakılmaları planlanıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egitim-ogretim.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.